Баклажан

Страви з баклажан дуже смачні і корисні. Баклажани можна готувати різними способами: їх варять, смажать, запікають, готують на грилі, використовують для приготування баклажаних салатів і ікри. Але якщо ви хочете схуднути, то краще утриматися від смажених баклажанів - вони дуже добре вбирають жир, в якому смажаться. До того ж, смажені баклажани погано перетравлюються в організмі, тому краще віддавати перевагу печеним баклажанам.

При покупці баклажан слід вибирати молоді плоди з тонкою шкіркою, тому що в них мало насіння. У перезрілих баклажанах багато соланіну, який є природним захистом рослин, але токсичний для людей.

Найбільш смачні і корисні ті баклажани, у яких темно-синя, майже чорна шкірка, вони вузькі, блискучі і довгасті, в них мало насіння.
усі рецепти з Баклажан

Популярні рецепти з Баклажан