Борщ з вушками (на Святвечір)

Однією з 12 страв на Святвечір є пісний борщ. Особливістю мого пісного борщу на Святвечір є буряковий квас, на якому я його готую. До борщу також я додаю і картоплю, і квасолю. В мому рецепті вушка я додаю у борщ в кінці приготування борщу. Я їх начиняю тертою булкою, білими грибами, смаженими на олії, з смаженою цибулею.

Кутя

Традиційно на Святвечір кожна господиня/господар готує 12 страв. Бо в українській Християнській традиції - це символізує 12 Апостолів. І центральною стравою є кутя. З куті розпочинається Свята Вечеря. І закінчується нею. Після чого виголошуються побажання. На місці, де має стояти кутя, - покуті, підкладаю під скатертину сіно. На нього і ставлю святковий горщик з кутею, прикривши його хлібом з дрібкою солі.

Запражка

Для приготування запражки потрібно мінімум часу і не складні інгредієнти. Найпростіший варіант запражки я готую лише з молока, борошна і спецій. Додаючи, до цієї основи різні додаткові інгредієнти, я отримую дивовижні за смаком варіанти соусу. Сметанна запрашка підходить до самих різноманітних блюд. Її я подаю до випічки, салатів і основних страв. Сметанну запрашку з часником і цибулею вважаю однією з кращих, як доповнення до м'яса. Сметанно-грибною запрашкою заправляю голубці, гарніри, подаю до вареників, катульків, ... . Солодку сметанну запрашка подаю до налисників, блінчиків, … Головна перевага запрашки - це можливість замінювати в рецепті інгредієнти і всіляко експериментувати, не боячись зіпсувати смак. Наприклад, якщо в рецепті запрашки я томат замінюю гірчицею, то отримана сметанно-гірчична запрашка чудово доповнить будь-яке рибне блюдо! Таким ж чином можу з легкістю приготувати сметанно-майонезну запрашку до картоплі, інших овочів

Зупа помідорова по-львівськи

Зараз надворі зима і хочеться чогось смачненького. Пропоную стародавній рецепт помідорової зупи, … так як колись її готувала моя бабуся. Хоча насправді це літня зупа. Завжди готую її, коли є вже перезрілі помідори, які мають «справжній» аромат. Хочеться її їсти саме влітку. При чому часто і багато. А потім взимку згадувати:" О-о-о, помідорова зупка" і усміхатися, примруживши очі, згадуючи її аромат, шовковистість і ніжний смак. " О-о-о-, помідорова зупка". Ось я й згадав !!! Приготуйте і ви — дуже смачно.

Консервований компот з кам’янки, чорних порічок і яблук

Зараз зима і як приємно витягнути з льоху 3-х літрову банку компоту, без хімічних консервантів, компоту домашнього приготування, який так обожнюють наші діти та онуки.

Грибна ікра

Майстер-клас. Прийшло літечко. І на суботу та неділю ми вирушаємо на лоно природи !!! ... А вже ж йде перший слот козарів, ... тому пропоную усім гурманам свою універсальну технологію приготування грибної ікри. Саме з підосичників та підберезовиків вона найсмачніша !!!

Яєшня з шинкою

Зранку в нас постійно виникає проблема - мало часу !!! Чи є вихід !!! Є !!! Пропоную смачне, ситне блюдо, яке в змозі приготувати будь-хто !!!

Салат «Вітамінний»

Зима. Кількість вітамінів обмежена зменшенням вживання свіжих фруктів і овочів у раціоні. Цибуля-порей має запах ріпчастої цибулі, але менш виражений, більш тонкий; її смак менш різкий і гострий. По зовнішньому вигляду цибуля-порей теж відрізняється від ріпчастої цибулі — вона закінчується не цибулиною, а стеблом, саме її й використовую для приготування салатів. Рекомендую простий рецепт дуже смачного і потрібного взимку нашому організму салату. Приготувати його просто. Зробіть його і не пошкодуєте.

Узвар

Дуже корисний і смачний український напій.

Бурячки з грибами

Ця страва є однією з дванадцяти пісних страв, яка готується на Святий Вечір. Ця пісна страва спокон віків користувалася популярністю в наших предків. Вони дуже любили цю смачну і корисну взимку страву. Пропоную Вам рецепт цієї страви в сучасній інтерпретації.