Рецепты   Лесь Кавун

Запражка

Запражка

Для приготування запражки потрібно мінімум часу і не складні інгредієнти. Найпростіший варіант запражки я готую лише з молока, борошна і спецій. Додаючи, до цієї основи різні додаткові інгредієнти, я отримую дивовижні за смаком варіанти соусу. Сметанна запрашка підходить до самих різноманітних блюд. Її я подаю до випічки, салатів і основних страв. Сметанну запрашку з часником і цибулею вважаю однією з кращих, як доповнення до м'яса. Сметанно-грибною запрашкою заправляю голубці, гарніри, подаю до вареників, катульків, ... . Солодку сметанну запрашка подаю до налисників, блінчиків, … Головна перевага запрашки - це можливість замінювати в рецепті інгредієнти і всіляко експериментувати, не боячись зіпсувати смак. Наприклад, якщо в рецепті запрашки я томат замінюю гірчицею, то отримана сметанно-гірчична запрашка чудово доповнить будь-яке рибне блюдо! Таким ж чином можу з легкістю приготувати сметанно-майонезну запрашку до картоплі, інших овочів

Ингредиенты:

1. гриби (свіжозаморожені, білі) - 200 г
2. бульон - 1 склянка
3. сметана (свіжесенька) - 100 г
4. цибуля (мала) – 1 шт
5. вершкове масло – 50 г
6. вино (домашнє, ожиново-вишневе) – 1 ст.ложка
7. борошно - 1 ст. ложка
8. лавровий лист – 0.5 малого листка
9. томатна паста – 1 ч.ложка
10. паприка – на кінчику ножа
11. базилік (сушений) – щіпка
12. кріп (сушений) - щіпка
13. сіль – до смаку

Способ приготовления

Технологія  приготування  сметанно-грибної  запрашки:

Ставлю суху  пательню на  великий газ  і всипаю  1  столову ложку  пересіяної  пшеничної муки  вищого  ґатунку. Швидко  мішаю  її,  не даючи  підгоряти муці.   Через 3-4 хвилини  мука  набуде  золотистого  кольору.  Вливаю обережно  склянку  бульону (якщо його  немає,  то звичайного кипятку або молока)  і  швидко перемішую до  отримання  однорідного стану. 

Знімаю першу велику пательню і ставлю  на  газ другу  поменше.  

Виймаю з  морозильної  камери свіжозаморожені (не відварені) білі гриби.  Одразу ж  нарізаю  їх  (з силою) на  дрібнесенькі  шматочки. Кладу  в пательню  вершкове масло,  і коли  воно ротопиться, кладу  гриби. 


 Цибулю нарізаю  дрібнесенькими  шматочками.  Декілька  разів мішаю  гриби.  

Коли вони  почнуть  отримувати жовту  скоринку,  додаю  цибулю і підсолюю. Через  2  хвилини знімаю і  цю пательню. 

Порада:  можна при смаженні  грибів, додати  крім  цибулі  і  дрібнесенько порізані  моркву – 1 ч.ложку  і корінець пертушки – 0.5 ч.ложки.   

Ставлю  на газ  першу  велику пательню  з запрашкою. Висипаю смажені гриби з цибулею. Перемішую.

Коли  запрашка  майже  починає  закипати,  додаю  сметану та спеції:  базилік,  кріп, паприку, сіль, томатну  пасту,  половину  лаврового листика,  який  в  кінці  приготування  витягаю.  

Збавляю газ  і  даю потомитися  запражці  5 хвилин, час  від  часу її  перемішуючи.  

Порада: якщо запражка  загуста,   додаю трішечки  кипятку.

Пробую  на смак,   чи  не замало  солі.  В кінці  приготування  виймаю лавровий листик  і  додаю 1  столову  ложку домашнього  вина  та швиденько  перемішую.  

Все. Запражка готова !!!  Смачного,  Друзі !!!

Фотографии блюда

  • Добавлено автором
  • Добавлено автором
  • Добавлено автором

Рецепт от bigmir)net Куриный салат с виноградом

показать всех

В избранном: 40, из них друзей: 0.

  • Agera
  • Erio
  • gurina-l
  • ivan007
  • Lady Gross
  • milanyaa
  • pony20
  • Л358
  • Мари_НКа
  • Пан нОЧкА
45

131.12.12, 18:41

Технологію цього соуса я опублікував по проханню користувачів. Якщо в кого будуть запитання з приємністю дам на них вичерпну відповідь !!!

Вітаю усіх з наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим !!!

231.12.12, 18:45


з Новим Роком та Рiздвом !

331.12.12, 18:56

*bokal i*

431.12.12, 19:48

ДЯКУЮ! Треба буде спробувати, я теж приблизно таке готую...
З Новим Роком!

631.12.12, 20:25Ответ на 4 от Богдан Ляшко

Вітаю з Новим 2013 Роком !!!

Мы накроем столы, запасёмся шампанським,
С нетерпением ждём, … осталось чуть-чуть.
Приходи поскорее к нам в гости, ушастый...
Кто там лапкой стучится – …Год Новый, уже тут !



Я цей рецепт теж з дитинства памятаю !!! Плюс багато експерементував !!! Французи правильно кажуть, що з таким соусом і підошву від черевика можна зїсти !!!

731.12.12, 20:25Ответ на 5 от Korsar-K



831.12.12, 20:27Ответ на 3 от Sunny Side

Сонечко я Ваше бажання виконав !!! Готуйте смачно на радість чоловікові і дітям !!! Хай усі будуть здорові !!!

931.12.12, 20:28Ответ на 2 от gelo66

Вас також !!! *bokali *

1031.12.12, 20:31

З Новим 2013 роком! * money*

Добавить комментарий
Страницы:
1
2
4
предыдущая
следующая