Кизиловий соус

Я вже подавав рецепт сливкового соусу ( http://cook.i.ua/user/4046381/8231/?p=4#p4 ), на цей раз Друзі даю рецепт кизилового соусу домашнього приготування, який ідеально підходить до курки, стейків, шашликів, риби, … . Сказати, що це смачно, значить нічого не сказати. Ду-у-у-же смачно, а з рибкою особливо. Та ще й до того прикрашає блюдо, бо має гарний червоний колір.

Фасольова зупа

Галичани по селах, коли ріжуть паця, то виготовляють найрізноманітніші м’ясні вироби. Серед них є і консервації: порубані свинячі реберця з фасолею, … . Ця консервація в будь-який час року може бути використана для приготування смачнющої фасольової зупи. Пропоную Вам Друзі цей рецепт. Смачного ! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ P.S.: вживання червоної фасолі підвищує захисні функції організму, покращує стан шкіри та нервової системи, захищає від утворення пухлин. Фасоля рахується дієтичним продуктом, тому зупу з червоною фасолькою можна вживати при хворобах шлунково-кишечного тракту, печінки, сечового міхура та при сердцевій недостатності.

Фруктові «шашлички»

Дуже корисними для нашого організму є фрукти. Їх треба вживати багато, особливо зараз, коли нам так бракує вітамінів. Тому і вирішив запропонувати Вам Друзі оригінальне на вигляд і корисне для організму блюдо - діти будуть в захопленні !!!

Форшмак по-галицьки

Львівяни, як і німці та чехи дуже полюбляють пиво. І нерідко постає питання, а з чим ж його пити ? Звичайно, що Ви зараз в один голос закричите: «Пиво пьют с раками». І не тільки !!! Ннімці, його полюбляють вживати з ковбасками, чехи з копченою рибою, а львівяни ... - з форшмаком. Друзі, тому й пропоную, Вам, рецепт форшмаку по-галицьки !!!

Форелевий салат

Серед туристів в Карпатах популярними є форелеві господарства. Мандруючи Карпатами, я не раз купував форель: і свіжу, і вуджену, і вялену, велику і малу. Тому, Друзі, пропоную Вам рецепт смачнющого рибного салату.

Налисники з м’ясом

Усі галичани дуже полюбляють налисники. Налисники (млинці) – це тонеcенькі «блінчики», які готуються з рідкого тіста, яке підсмажується на сковорідці. Ці "блінчики" начиняються начинкою і знову підсмажуються. Це вже налисники ! Не зважаючи на зовнішню простоту й не вигадливість цієї страви, існує безліч рецептів тіста, варіантів начинки і способів їхньої подачі до столу. Особисто я найчастіше готую налисники із начинкою з грибів, сиру, яблук, вишень, брусничного густого варення ..., які подаю до столу зі сметаною (або варенням чи медом). А із м’ясною начинкою я їх готую як повноцінну і не звичайну другу страву на недільний чи святковий обід. Пропоную цей рецепт і Вам, Друзі !!!

Сливковий соус до шашлика.

Цей рецепт я розробив, використавши поради карпатського мольфара. Основними інгредієнтами сливкового соусу є сливки венгерка, часник і приправи (кіндза, кріп, ... цукор, паприка). Додаючи, ті чи інші приправи, в тій чи іншій кількості, ми маємо можливість покращувати смак соусу. Адже зараз усі приправи можна придбати на базарі. Рекомендую цей соус усім, хто готує шашлики.

Пампухи (на Різдво Христове)

Різдво Христове у Львові важко уявити без коляди та пампухів. Бо пампухи є традиційною стравою на Різдво Христове. Діти дуже полюбляють пампухи, тому саме пампухами господиня пригощає вертепників - на Різдво Христове, колядників - на Марії. Друзі, пропоную Вам свій галицький рецепт приготування Різдвяних пампухів !

Перець, фарширований грибами

Пропоную смачне блюдо, яке можна приготувати і взимку !

Тертюхи з грибами в сметані

Друзі, пропоную Вам свій рецепт приготування тертюхів. Тертюхи - це картопляні млинці, які мають велику популярність у нас галичан. Основним інгредієнтом цієї страви є терта картопля. Власне, від способу приготування млинців - тертої картоплі - й походить назва тертюхи. Для галичан тертюхи з грибами в сметані є традиційною частиною святкового столу на Благовіщення.