Цілюще Зілля (Тибетська Медицина)

Відомо, що тибетські монахи надавали особливого значення цілющіј силі ромашки. Ця рослина входила до чудодіјного засобу омолодження, винајденого тибетськими ченцями. Рецепт јого простиј, як і все геніяльне… Починаючи з IV століття настоянка з цього рецепту застосовувалася для очищення судин, відновлення зору, підвищення захисних сил організму, покращення обміну речовин, а також за захворювання серцево-судиної системи, інфаркту, склерозу, запаморочення. Також з тібетської медицини діјшов до нас рецепт «очисного збору». Він корисниј людям будь-якого віку, сприяє нормалізації обміну речовин, виводячи надлишки холестерину, сприяючи розчиненню каменів у сечових шляхах, жовчовидільніј системі. Рекомендують збір у разі атеросклерозу, остеохондрозу, цукрового діябету.

Суміш Вітамінна

Ця вітамінна суміш готується для додавання імунітуту, особливо взимку та напровесні. Для підвищення імунної системи її вживають щоранку натще по одніј столовіј ложці доки вистачить суміші. Але «скажу» я вам, ця страва вельми смачна і тому можна просто вживати її до чаю, замість варення. Проте в такому разі, зробіть її більше.

Піцца Грибна

Про піццу можна не розповідати, позаяк панство знає що то є. Як українці кажуть: «Сало то є сало», так само італіјці кажуть: «Піцца то є піцца»! Але все ж трохи… Піцци поділяються на багато різновидів, в залежності від основного інґредієнту начиння, якиј надає смак продукту. Надіюся, вам сподобається саме ця грибна піцца.

Мајонез

Мајонез то є соус, що пријшов до України ззовні. Проте він припав до смаку кожному українцю. Цеј мајонез, що пропонується, має смак і вигляд заводського продукту. Якщо ще врахувати, що він робиться з чистих, негінетично модифікованих інґредієнтів, то зрозуміло јого варто зробити вдома.

Аджика «Українська» (Консервація)

До вашої уваги рецепт домашньої аджики. Це давніј рецепт. Маю јого ще з 80-х рр. минулого XX ст. Хоча аджика то є абхазька націјональна страва, але цеј рецепт адаптовано українцями під свіј образ життя. Позаяк в Україні росте багато овочів, то ј ця аджика вміщує багате різноманіття городини, що росте в Україні ј має помірно гіркиј смак. А абхазька аджика робиться дуже солоною і гіркою та складається в основному з солі, пекучого перцю та томатів.

Чебуреки

Рецепт смачненьких чебуреків узято з телепередачі «Кулінарія Від Андрія», яка виходе до етеру на Черкаському реґіјональному телерадіоканалі «Рось» щосуботи вранці о 10:25, повторюється у неділю ввечері о 19:20, а відтак вже середи надходе до читачів у черкаськіј газеті «Акцент». П. Андріј презентує чебуреки. Сам чебурек — це споконвічна націјональна страва караїмів з Кримського півострова. Через те чебурек має пряме відношення до України. Хоча згодом чебурек увіјшов до націјональних кухонь інших народів, зокрема казахів. Це мусульманські народи, можливо тому чебурек робиться у вигляді півмісяця.

Шулики З Маком

На свято Медового Спасу (14 серпня у греко-католиків та православних християн) або Яблучного Спасу (19 серпня у греко-католиків та православних християн) пекли прісні ј пісні коржі, намазували їх медом, посипали маком. Їли їх протягом усього двотижневого поста на Спасу. Українські нарідні кондитерські вироби вельми невитіюваті. Як правило, це зроблені на швидку руку борошняні вироби з великою кількістю яєць і жирів, тобто те, що переважно складаються з пісочного тіста. Для додання солодкості їх присмачують вже по виготовленні або цукровою пудрою, або повидлом, або поливкою з меду у поєднанні з маком або маковим молоком — характерним компонентом українських ласощів. Широко відомі шулики і коржики. Розпушувачем в цих виробах завжди є сода або алкоголь, а не дріжджі.

Кавова Карамель

Ця кавова карамелька взята з книжки Миколи М. Пучерова «Все Про Каву». Там є ще чимало цікавих рецептів кондитерських і кулінарних виробів з використанням кави. Дозвольте ще принагідно нагадати панству, що кавові зерна допомогли українському козакові Юрку Францу Кульчицькому cтати купцем і заснувати 1683 р. у Відні першу в Европі кав'ярню.

Експрес-Морозиво

Це експрес-морозиво взяте з книжки Миколи М. Пучерова «Все Про Каву». Там є ще чимало цікавих рецептів кондитерських і кулінарних виробів з використанням кави.

Кавове Морозиво

Це морозиво взяте з книжки Миколи М. Пучерова «Все Про Каву». Там є ще чимало цікавих рецептів кондитерських і кулінарних виробів з використанням кави.