Рецепти   нік повинен

Лікер Ягідниј

Лікер Ягідниј

Цеј лікер взято з домашніх рецептів. Це давніј рецепт. Маю јого ще з кінця 80-х чи початку 90-х рр. минулого XX ст. Проте він дуже приємниј на смак (нагадує крамничниј), темно-червоного кольору, і на відміну від домашньої наливки — цілковито прозориј.

Інгредієнти:

1. ягоди — 1 кг;
2. цукор — 1 кг;
3. горілка — 1 л;
4. вода питна (прочахшиј окріп) ~ 0,5 л.

Спосіб приготування

    До трилітрової банки покласти кілограм свіжих, чистих ягід вишні (можна: малини, смородини або винограду), додати кілограм цукру, ввілляти 2-і пляшки горілки і накрити капроновою кришкою. Настояти 2 тижні в тепломі, темному місці, іноді помішуючи цукор. Потім злити цю настоянку до іншого закритого посуду, а ті ягоди, що залишилися, залити охолонувшим окропом, настільки, щоб вони були цілком покриті водою. Знову їх залишити настоюватися на 2 тижні, затим злити цю рідину і змішати її з тою, що була злита раніше. Тепер залишається розлити все у пляшки і лікер готовиј. А вишні можна використати для приготування торта «П'яна Вишня».

    На здоров'я!

Фотографії блюда

  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 10, з них друзів: 0.

  • kardiff
  • larisapan
  • mur_kisa
  • Natasha1990
  • VitekH
  • winner20
  • В Редная
  • олясик
5