Рецепти   нік повинен

Аджика «Українська» (Консервація)

Аджика «Українська» (Консервація)

До вашої уваги рецепт домашньої аджики. Це давніј рецепт. Маю јого ще з 80-х рр. минулого XX ст. Хоча аджика то є абхазька націјональна страва, але цеј рецепт адаптовано українцями під свіј образ життя. Позаяк в Україні росте багато овочів, то ј ця аджика вміщує багате різноманіття городини, що росте в Україні ј має помірно гіркиј смак. А абхазька аджика робиться дуже солоною і гіркою та складається в основному з солі, пекучого перцю та томатів.

Інгредієнти:

01. червоні баклажани (помідори) — 5 кг;
02. часник — 300 г;
03. пекучиј перець (стрючковиј) — 300 г;
04. болгарськиј перець — 1 кг;
05. яблука — 1 кг;
06. морква — 1 кг;
07. ріпчаста цибуля — 1 кг;
08. соняхова олія (рафінована) — 1 скл.;
09. сіль кам’яна нејодована — 3 ст. л. (без надлишку);
10. цукор — 0,5 кг.

Спосіб приготування

    Всі овочі треба лацно помити, почистити, порізати. Далі перекрутити через м'ясорубку часник до окремого посуду (не треба вичавлювати јого часничницею), а потім разом вперемішку перемолоти решту овочів. Всі інґредієнти крім часнику (часник кладеться за 5-10 хвилин до кінця варіння) покласти до великої алюмінієвої каструлі (можна 2-і 6-и літрові каструлі), розмішати. Відтак закип'ятити ј залишити кипіти на повільному вогні, за відкритого дашка, протягом 2-х годин, періјодично помішуючи.
    Тим часом треба помити 12 півлітрових банок та простерилізувати їх над парою. Для цього нагріти окропу в чајнику ј, зменшивши вогонь (вода має повільно кипіти), встромити виделку в носика чајника, та повісити на неї банку. 5 хвилин для обдавання парою кожної банки достатньо для стерилізації. Далі гарячим окропом, що залишився в чајнику, обілляти кришечки до банок.
    Коли аджика буде готова (не забудьте додати часнику незадовго до кінця варіння), закрутити її в банки. Закручені таким чином банки (це стосується любої консервації) перевертають догори дригом долі та накривають всі разом укупі ковдрою на 3 години часу (бажано аж до цілковитого прочахання). Відтоді готову продукцію зберігати у прохолодному, темному місці (льох, погріб або холодильник).

    N. B. Зі запропонованих інґредієнтів виходе 6 літрів аджики.

    Смачного!

Фотографії блюда

  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 16, з них друзів: 0.

  • Al Horezmi
  • Heline
  • spajk
  • Vita F
  • жкп
  • Морпех 93
  • Николаша
  • Пани Зося
2

28.08.11, 15:40Відповідь на 1 від verdik

Велике спасибі, добродіјко! Це так чудово, те що ви висловили! Признаюсь, мені також смакує ця аджика.

318.09.11, 13:47

хочу спробувати

419.09.11, 14:40Відповідь на 3 від lubaira

Добридень пані! Спробујте! Саме цю аджику я смакував ще 1982 року. Мені подобається вона. Але ви можете зробити половину складу на одну 6-літрову каструлю, щоб розкуштувати її. Певно наступного року, готуючи її, захочете зменшити або збільшити кількість пекучого перцю. До того ж, либонь не знајдеться великої каструлі для всього вмісту.

Гість: anntarezz

63.09.13, 12:50Відповідь на 5 від Гість: anntarezz

Дякую, добродію! Ви безперечно помітили, що давши цього рецепта своєму кухареві, сподівання на успішну заїдку вельми велике!