Рецепты   Амадонна

Шоколадна помадка на желатині

Переваги. Добре лягає на торт, блискуча, апетитна. М’яка, підходить для прикрашання цукровими виробами. Можна зберігати у холодильнику і використовувати пізніше. Прості інгредієнти, що робить цю помадку економнішою. Виходить велика кількість готового продукту.

Ингредиенты:

вода – 140 мл,
цукор – 180 мл,
вершки домашні або сметана -130 мл,
какао – 60 г,
желатин швидкорозчинний – 2 ч.л

Способ приготовления


Желатин залити 2 ст.л. кип’ятку, залишити щоб набух. Змішати воду, цукор, какао, вершки і варити на маленькому вогні 10 хв. Зняти з вогню, додати розбухлий желатин. Перемішати до повного розчинення желатину. Використовувати, охолодивши приблизно до 40 град, щоб вона стала тягучої консистенції, як мед. Після нанесення помадки, торт поставити у холодильник, щоб вона застигла. Таку шоколадну глазур можна зберігати у холодильнику, тоді для використання треба підігріти у мікрохвильові до  40 град.
0