Рецепты   Амадонна

Виноградне вино,зроблене в домашніх умовах

Щоб зробити напій за цим рецептом, можна використовувати будь-які сорти. Головне — дотримуватися правил збору і обробки ягід, не брати падалицю і ретельно перебирати сировину. В якості ємності для бродіння використовуйте звичайні трилітрові банки.

Ингредиенты:

виноград — 10 кг;
цукор — 2,5 кг.
в залежності від сорту та особистих уподобань кількість цукру можна регулювати.

Способ приготовления

Покрокова інструкція:
  1. Перебрати виноградні грона, знявши з них стиглі ягоди і відібравши зіпсовані. Мити їх не слід, інакше бродіння не почнеться.
  2. Пересипте ягоди в емальовану ємність і роздушіть їх руками до кашоподібної консистенції.

  3. Прикрийте відро марлею, складеною в 2-3 шари і залиште в тіні на 4-5 доби до початку бродіння.
  4. Двічі на день перемішуйте мезгу (кашку з тиском ягід) дерев’яною лопаткою.
  5. Коли мезга збільшиться в об’ємі, відкиньте її на сито або друшляк, щоб стекла вся рідина, після чого гарненько відіжміть.
  6. Отриманий сік розлийте по банках, додайте рівну кількість цукру в кожну і перемішайте.

  7. На горлечко кожної банки надіньте гумову стерильну рукавичку, на кінцях двох пальців зробіть маленькі дірочки за допомогою голки. Для додаткової фіксації щільно обв’яжіть рукавички гумкою.
  8. Через 14-20 днів бродіння рукавичка максимально роздується, але напій буде готовий тільки коли весь газ з неї вийде.
  9. Обережно процідіть домашнє вино через кілька шарів марлі, стежачи, щоб каламутні дріжджі не проникли в чисту тару. Закупорте пляшки пробками і помістіть в прохолодне темне місце (льох, холодильник) на 25-30 днів.
  10. Протягом цього часу тричі переливайте напій в іншу тару, щоб видалити осад.

Через зазначений час можна приступати до довгоочікуваної дегустації смачного виноградного вина.

В избранном: 3, из них друзей: 0.

  • Hallya
  • Poweron
  • vilga
1

112.10.16, 18:06

жякую. буду знати як готувать