Рецепты   нік повинен

Торт «Сметанниј»

Торт «Сметанниј»

Цеј торт є міј најукоханішиј з усих (а ще подобаю Київськиј і Празькиј торти). Це давніј рецепт. Маю јого ще з кінця 80-х чи початку 90-х рр. минулого XX ст. Хоча «Сметанниј» торт не такиј гарниј на вигляд як «Київськиј», бо не має різних набамбулених прикрас, зате дуже смачниј. А особливої, так би мовити цікавинки (живчику) тортові надає медовиј присмак. Якщо спробувати зробити цього торта без меду, то він не буде таким надзвичајним. Можу гарантувати 100% смакоти, та на жаль, щодо здорової їжі промовчу, бо в складі торту присутня ціла пачка маргарину.

Ингредиенты:

тісто:
1. борошно < 400 г;
2. маргарин «слойка» — 250 г (1 пач.);
3. сметана (базарна) — 2 ст. л.;
4. мед — 2 ст. л.;
5. цукор — 1 скл.;
6. жовток — 4 шт.;
7. сода — 1 ч. л.;
8. оцет столовиј 9% — 0,5 ч. л.;
9. соняхова олія (рафінована) (для змащування) — дещиця.

крем:
1. сметана (базарна) — 800 г;
2. цукор — 1 скл.

Способ приготовления

    Як зазвичај, торти починають готувати з коржів. Для цього маємо замісити тісто з просіяного борошна та інших інґредієнтів, а маргарин ліпше взяти для листкового тіста (він додає коржам розсипчатість і м'якість), заздалегіть потерши на великіј терці (јого легше терти в холодному стані). Потім оцтом погасити соду в чајніј ложці. І так само додати до решти. Готовність тіста визначають за јого однорідністю, відсутністю грудочок.
    Все тісто ділимо на 4 частини. На деко покласти аркуш пергаменту, вгорі змастивши јого олією. Далі розкачати качалкою на ньому тісто. По черзі випікати в духовці до готовності всі 4 коржі.
    Крем готуємо зі сметани ј цукру. Јого потрібно збити міксером у невеличкіј емальованіј або нержавіючіј каструлі до густої кондиції.
    Тепер, коли коржі прочахнуть починаємо робити сам торт. Першиј корж змазати вгорі кремом. На нього покласти другиј корж і так само інші. Потім обрізати ножем всі краї торта, що стирчать, до рівненької прямокутної форми. Всі обрізки потовкти качалкою у крихти. Відтак чајною ложкою змазати залишками крему верх і всі боки торта, та притрусити їх крихтами. А хто подоба горіхи, то можна качалкою подрібнити, але не дуже п'ять волоських горіхів і також ними притрусити торт. Тепер нехај постоїть з дві годинки для того аби коржі просочилися кремом і все готово.

    Смачного!

Фотографии блюда

  • Добавлено автором
показать всех

В избранном: 36, из них друзей: 0.

  • alexa_2004
  • Art 1С
  • katia2222
  • loveinlove
  • milanyaa
  • Suslik@
  • Tarantina
  • Yulia-Yulia
  • Аniram
  • Светорада
6

Гость: Л358

226.07.11, 12:50Ответ на 1 от Гость: Л358

Спасибі, пані, дуже приємно! Я вельми радиј, що вам також сподобався тортик!

331.07.11, 18:00

Вы сами готовите?

41.08.11, 14:20Ответ на 3 от Innusay

Спасибі, мем! Дещо зі запропонованих тут страв, я звісне діло, готував власноруч. Вони, так би мовити, з родинних рецептів. У мене мамця — великиј кулінар. Але якщо пані пита саме про цеј торт, то відверто кажучи, я лише споживав, натомість споглядав як він робиться вдома.

72.12.11, 14:10Ответ на 5 от Halynochka71

Спасибі пані за чудовиј, щедриј відгук!

82.12.11, 14:20Ответ на 6 от Паче

Дякую пані за цілиј ряд ласкавих, ніжних і добрих смајликів!

92.12.11, 21:39Ответ на 8 от нік повинен

І тобі дякую, багато років тому назад пекла торт за подібним рецептом, можливо навіть за таким самим, зараз точно не пам"ятаю

104.12.11, 14:10Ответ на 9 от Паче