Рецепты   Япона Мать

Підбивані лопатки

Лопатки - народна закарпатська страва, і майже кожна господиня готує її по-своєму. Тому не існує лопаток схожих між собою, кожний окремий суп особливий. Головні інгредієнти цієї страви - стручкова квасоля (власне лопатки), і яка-небудь кисломолочна основа. Сметану декотрі господині замінюють кислим молоком чи кефіром

Ингредиенты:

400 г стручкової квасолі (можна мороженої, або консервованої)
200 г копчених ребер, або й менше (чисто для аромату). може бути навіть проста шкурка з-під копченого сала.
2 великі картоплі або 4 малих
2 л води
1 столова ложка борошна з верхом
жменя посіченої зелені (петрушка, кріп або що знайдеться). якщо нема вдома, можна обійтися.
1 чайна або й більше ложка з верхом солодкої паприки.
400 г сметани
1 цибуля

Способ приготовления


1. Якщо варимо на ребрах або
шкурі від сала - починаємо з них. Миємо ребра або шкурку, заливаємо їх
холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо пінку і варимо півгодини.
Якщо копченину не використовуємо, цей етап сміливо пропускаємо і
приступаємо одразу до другого.


2. Додаємо в каструлю стручкову квасолю. Хто ребра не варив, той
квасолю додає в каструлю з окропом. Якщо використовуємо морожену або
свіжу квасолю, варимо її до напівм'якості. Вона має дещо втратити свій
яскраво зелений колір.


3. Тим часом чистимо картоплю і ріжемо на кубики (1.5 на 1.5 см).
Коли квасоля зварилася до напівм'якості, додаємо картоплю, солимо,
перчимо. Варимо все разом до готовності овочів і вимикаємо вогонь.
Виймаємо з каструлі ребра і шкурку. Шкурку викидаємо, з ребер знімаємо
м'ясо, ріжемо на шматки і повертаємо його у суп.


Увага! Хто використовує консервовану квасолю - її додаємо в самому
кінці, після того як картопля зварилася. Варимо все разом 3 хвилини і
вимикаємо вогонь.


4. Робимо піджарку. У 2 ст ложках смальцю або олії підсмажуємо
дрібно посічену цибулю до прозорості і 1 ст ложку з верхом борошна до
жовтуватого кольору. Знімаємо з вогню, додаємо 1 чайну з верхом ложку
солодкої паприки, добре розтираємо і вливаємо в піджарку склянку води.
Розмішуємо, щоб не було грудок і акуратно виливаємо в каструлю з
лопатками.


3. Туди ж додаємо сметану і дрібно посічену зелень. Все добре розмішуємо і ще раз доводимо до кипіння. Суп готовий.

http://eko-ukraine.com/contacts.html

2

Гость: Папулка

13.12.15, 14:44

Яку сметану кладеш?

23.12.15, 16:17Ответ на 1 от Гость: Папулка

Яку сметану кладеш?Стараюся домашню з базара,якщо з магазина то тільки не "продукт".Потім подивлюся на упаковці назву,пам"ятаю що з коровою синього кольору.....