Рецепти   Левус

Хліб з гарбузом

Хліб з гарбузом

Специфічний смак білого хліба і запах кропу із приємним гарбузовим відтінком. Кукурудзяна мука підсилює яскравий колір. А сам гарбуз дуже смачний і корисний овоч, який містить велику кількість каротину і вітамінів. У м'якоті гарбуза міститься багато важливого для дитячого організму вітаміну D, який підсилює життєдіяльність і прискорює ріст дітей. Клітковину цього овоча легко засвоює навіть ослаблений організм, ось тому страви з гарбуза рекомендують для лікувального та профілактичного харчування. Оскільки в гарбузі багато солей міді, заліза і фосфору, які позитивно впливають на процес кровотворення в організмі, вживання її рекомендовано як профілактика недокрів'я і атеросклерозу.

Інгредієнти:

молоко : 100 мл.
• пюре із гарбуза з відваром : 400 мл
• яйце : 1 шт
• оливкова олія : 2 ст.л.
сіль : 1 ч.л.
цукор: 1,5 ст.л.
• пшеничная мука : 400 гр. (2 і 1/3 мірної склянки)
• кукурудзяна мука : 180 гр. (1 і 1/4 мірної склянки)
• сухі пекарські дріжджі : 1,5 ч.л.
у разі використання свіжих дріжджів
слід в три рази збільшити
кількість (за вагою), зазначену для сухих
дріжджів.
додатково до смаку можна додати:
- дрібно нарізаний кріп: 1 ст.л.
- зерна кропу, кмену: 1 ст.л.

Спосіб приготування


Вага: 1000гр.   
Час: 3год.20хв.

Викладаю інгредієнти в контейнер, дотримуючись такого порядку:
молоко, гарбузове пюре з відваром, оливкова олія, сіль і цукор.
Потім додаю борошно і сухі дріжджі. Ставлю контейнер у хлібопічку.
Вибираю програму 1, вагу хліба і бажаний колір скоринки.Натискаю на кнопку «Старт».
(в процесі замішування потрібно слідкувати за густиною тіста, до якого при потребі додати муки або води, щоб воно було тугим і не розтікалося)
Після звукового сигналу додаю, нарізаний кріп, зерна кропу або кмену.
В кінці програми вимикаю хлібопічку, виймаю контейнер і викладаю хліб з контейнера студити.

Фотографії блюда

  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 7, з них друзів: 0.

  • Bojena
  • Ksenya54
  • Suslik@
  • Борис Наталья
  • ГалинаМ
  • шокол@дка
9

22.12.11, 08:51

в тісто краще закладати сухий кріп (змішувати з борошном) - аромат бальше зберігається і кріп не такий "варений" в готовому хлібі)))

32.12.11, 09:23Відповідь на 2 від Oлenka

Дякую! Так зроблю. У даному випадку додав насіння кропу, ніби непогано, запах відчутний.

53.12.11, 08:53Відповідь на 4 від Паче

615.12.11, 01:03

ти все печеш

715.12.11, 10:05Відповідь на 6 від котенце

Хочеться розтовстіти на власних харчах

815.12.11, 23:02Відповідь на 7 від Левус

шаленне бажання

913.10.12, 19:40

Гарбузовий куштували минулого року , то перейменували його на кекса

1013.10.12, 21:55Відповідь на 9 від doktor_khaos

Гарбузовий смачний, коли додавати насіння кропу, але це вже на любителя. Приємний жовтуватий кольор