Рецепти   Левус

Хліб з зеленим чаєм і сиром

Хліб з зеленим чаєм і сиром

Цей особливий хліб - вишукана алхімія, що поєднує ментолові нотки зеленого чаю та хрусткі зерна маку з тонким пікантним смаком який підкреслюють фруктові солонуваті аромати сиру Мімолет. Сподобається любителям сиру. Смакує з хересним вином.

Інгредієнти:

на 1кг хліба:
• зелений чай (холодний) : 550 мл
сіль : 2 ч.л.
• мимолет : 200 гр
(замість сиру мимолет можна
використовувати сир едем
або будь-який інший плавлений сир)
• пшенична мука : 450 гр
(2 та 1/4 мірної склянки)
• цільна мука : 250 гр
(1 та 1/4 мірної склянки)
• сухі пекарські дріжджі : 3/4 ч.л.
(пресованих даємо вдповідно утричі більше)
• зерна кунжута : 20 гр
• зерна маку : 40 гр

Спосіб приготування

  Для приготування в хлібопічці на програмі 2 (французський хліб -  3год.39хв)

 Викладаю інгредієнти в контейнер, наступним порядком:
- Зеленый чай, сир мімолет, сіль, зерна маку і кунджуту.
   (якщо немає сиру Мімолет, використовую інший плавлений сир, порізаний кубиками)
- Додаю два види муки і сухі дріжджі.
- Ставлю контейнер в хлібопічку. 
- Вибиратю програму 2, вагу хліба і бажаний кольор скоринки.
- Натискаю на кнопку «Старт».(час приготування на 1кг. - 3г.39хв)
- В кінці програми виключаю хлібопічку, виймаю контейнер
  і викладаю хліб із контейнера остуджуватись на 1год.

Фотографії блюда

  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 13, з них друзів: 0.

  • Atman
  • Eliza26
  • InnaT
  • Ksenya54
  • lory
  • lunic
  • Oлenka
  • Паче
  • светик 2209
11

125.11.11, 22:53

а если использовать только простую муку, хлеб получиться?

225.11.11, 23:01Відповідь на 1 від Helen35

Конечно, только будет белым.

326.11.11, 17:29

нужно попробовать

426.11.11, 22:23Відповідь на 3 від tosi4ka

нужно попробовать возможно понравится

527.11.11, 01:27

На вигляд не поганий,а на смак?

627.11.11, 02:10Відповідь на 5 від zoлотоволоs

На вигляд не поганий,а на смак?На смак такий, який зробить пекар. Можна додати майоран, він з кунжутом добре пов"язується, або хто не любить кунжута, залишаємо мак і можна додати базилік. Звичайно пропорції спецій на смак. От з сиром складніше. Не часто буває саме мімолет, у цьому випадку використовував голландський сир. Думаю що бринза була б краще.

727.11.11, 02:16Відповідь на 6 від Левус

В захваті від Ваших кулінарних знань та здібностей!
Сама досі ще не випікала саме хліба,тому,що не було потреби та нагоди,але в подруги колись куштувала,сподобалось!

827.11.11, 02:25Відповідь на 7 від zoлотоволоs

Дякую, просто мені подобається робити щось корисне, ну і смачне звичайно. А от щодо хліба, дивуюся наскільки дешевий він у магазинах і що то значить? За таким рецептом як тут(беручи тільки голландський сир, мимолет дорожчий) хлібина обійдеться прибл. 15гр. без роботи.

927.11.11, 02:30Відповідь на 8 від Левус

Згодна з Вами,але саме той хліб,який є в наших магазинах,то він авртий тих грошей,тому що там корисного та смачного навіть на ті гроші не докладають. А такий хліб,який Ви пропонуєте він може коштувати не малих грошей.

1027.11.11, 02:31Відповідь на 9 від zoлотоволоs

Значить пекти варто, якщо є з чого і на чому. Головне - бажання.

Додати коментар
Сторінки:
1
2
4
попередня
наступна