Рецепти   Левус

Хліб гречаний

Хліб гречаний

Гречаний хліб дієтичний, містить багато клітковини, яка добре впливає на травну систему та нормалізує артеріальний тиск. При регулярному вживанні хліба з крові виходять токсини, і вона очищується. Також оздоровлюється печінка, покращується імунітет, знижується рівень холестерину. Гречаний хліб корисний також при алергіях. Смакує до сала чи цибулі, підкреслюючи їх смак.

Інгредієнти:

• тепла вода : 250 мл
молоко : 100 мл
• оливкова олія : 2 ст.л.
сіль : 1,5 ч.л.
цукор: 1,5 ст.л.
• пшеничная мука : 480 гр. (2 і 1/3 мірної склянки)
• гречана мука : 120 гр. (3/4 мірної склянки)
• сухі пекарські дріжджі : 1,5 ч.л.
у разі використання свіжих дріжджів
слід в три рази збільшити
кількість (за вагою), зазначену для сухих
дріжджів.
додатково до смаку можна додати наступні інгредієнти:
- сушений подрібнений хміль: 1 ст.л.
- патока: 1 ст.л.
- грецький горіх: 50гр.

Спосіб приготування


Вага: 1000гр.   
Час: 3год.20хв.

Викладаю інгредієнти в контейнер, дотримуючись такого порядку:
молоко, тепла вода оливкова олія, сіль і цукор.
Потім додаю борошно і сухі дріжджі. Ставлю контейнер у хлібопічку.
Вибираю програму 1, вагу хліба і бажаний колір скоринки.Натискаю на кнопку «Старт».
(в процесі замішування потрібно слідкувати за густиною тіста, до якого при потребі додати муки або води, щоб воно було тугим і не розтікалося)
Після звукового сигналу додаю, за бажанням, cушений подрібнений хміль і патоку, горіх.
В кінці програми вимикаю хлібопічку, виймаю контейнер і викладаю хліб з контейнера студити.

Для ілюстрації: випічка з світло-золотистою скоринкою.
Хлiб спочатку занадто високо пiднявся, а потiм осiв, що мабуть спричинила надмірна кількість дріжджів.

показати усі фото

Фотографії блюда

  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 7, з них друзів: 0.

  • Atman
  • Eliza26
  • Oлenka
  • Люстерко
  • Та*ню*ша
  • шокол@дка
6

228.11.11, 13:48Відповідь на 1 від Oлenka

Гість: Wtug

429.11.11, 11:01Відповідь на 3 від Гість: Wtug

Будет настроение, попробую испечь лучше.

529.11.11, 11:44

Korusno i smachno.Shkoda,shcho v nas ne vuroshchyyut grechky.

629.11.11, 11:59Відповідь на 5 від HELENNNN

З гречки складно пекти. От млинці - інша річ!

729.11.11, 22:21

А ось з гречкою ще куштувала.

830.11.11, 07:23Відповідь на 7 від zoлотоволоs

А ось з гречкою ще куштувала.Хлібчик?

930.11.11, 22:05Відповідь на 8 від Левус

Саме так.

1030.11.11, 22:11Відповідь на 9 від zoлотоволоs

Спробую сьогодні з гарбузом тертим, по рецептах має добре вдатися. Як вийде напишу. А з гречкою зроблю мабуть завтра.

Додати коментар
Сторінки:
1
2
3
попередня
наступна