Рецепти   Rиsя

Смачна дієтична рибка у томатному соусі

Смачна дієтична рибка у томатному соусі

Справжня знахідка для людей, що дотримуються суворої дієти. НЕ смажена, НЕ печена, без скоринок, НЕ жирна, НЕ гостра, без нерозчинної клітковини, збагачена білком, та вітамінними овочами страва. Спеціально для людей, що мають проблеми з кишківником.

Інгредієнти:

1 кг біла заморожена морська риба без нутрощів і голів (свіжа не підійде - розлізеться і не триматиме форми);
1 кг морква;
0,5 кг цибуля ріпчаста;
150 - 200 г томатна паста;
100 г олія;
сіль;
трішки спецій:
петрушка сушена мелена,
базилік сушений мелений,
коріандр мелений,
чорний перець мелений,
червоний гострий перець мелений,
лавровий лист мелений,
перець духмяний мелений,
папріка,
куркума.

Спосіб приготування

1. рибу почистити від залишків луски, ножицями обрізати плавники та хвости, помити, порізати на стейки.



2. Моркву помити, почистити, нарізати на кружальця завтовшки 3-4 мм.



3. Цибулю помити, почистити, нарізати на кубики середнього розміру.



4. в окремій посудині змішати 1,5 л води, томатну пасту, сіль, спеції.
5. У каструлю об'ємом 4-5 л викласти шарами:
- шар 1/3 моркви;
- шар 1/3 цибулі;
- шар 1/2 рибки;
- полити половиною олії та половиною соусу;
- повторити шари;
- полити залишками олії та соусу;
- зверху покласти останню 1/3 моркви та цибулі, та притиснути, щоби на поверхні проступив соус;
(краще обирати чугунну товстостінну емальовану каструлю, але підійде й звичайна);
6. довести до кипіння на сильному вогні, а потім зменшити до мінімальної температури, щоб ледь кипіло, і залишити на дві години.

7. Подавати з овочами і поливши соусом. (Пам'ятайте, що вам не можна зелені за цієї дієти).

Фотографії блюда

  • Додано автором

В обраному: 2, з них друзів: 0.

  • Alexxаlife
  • loveinlove
7