Недозрілі волоські горіхи очистити від шкірки, залити холодною водою і залишити на 6 діб, міняючи воду 3 - 4 рази в день, поки горіхи не стануть темного кольору.
Воду злити, а горіхи занурити у вапняну воду (0,5 кг негашеного вапна, яке залити 5 л холодної води, розмішати і процідити через марлю) і витримувати в ній протягом доби, періодично перемішуючи. Горіхи ретельно промити холодною водою, опустити в киплячу воду з додаванням квасців (75 г квасців на 5 л води). Варити 10 хвилин, потім відкинути на сито, перекласти в посуд з холодною водою і витримувати в ній протягом 1 години.
Приготувати цукровий сироп. У гарячий сироп покласти горіхи, додати гвоздику, корицю кардамон (у марлевому мішечку), прокип'ятити, зняти з вогню і залишити на добу. Таку операцію повторити 3 рази, після чого уварити варення до готовності, видаливши мішечок з прянощами.
Коментарі
Додати коментарМарфушка
124.05.10, 14:22
великолепный рецепт, но уж очень трудоемкий! однажды мы готовили его с папой, все получилось, и вкусно даже - но на выпускной свой я прятала руки даже перчатки не уберегли руки от орехового сока-стойкий оказался, и несмываемый
Східняк
220.03.11, 20:59
Цікаво! Записую!