Гвоздика

Головним чином в кулінарії гвоздика застосовується для приготування маринадів (грибних, фруктово-ягідних, м'ясних, овочевих, рідше рибних).
Для приготування солодких страв (компотів, пудингів, кондитерських виробів) використовується гвоздика або самостійно або в суміші з корицею. Краще використовувати головки (капелюшки) гвоздики.
У суміші з чорним перцем гвоздика застосовується при приготуванні тушкованого м'яса, баранини, свинячих і м'ясних жирних фаршів, м'ясних міцних бульйонів, а також соусів, що подаються до домашньої птиці (кури, індички). У цьому випадку для посилення пекучої якості пряності можна використовувати тільки черешки.
Свій смак і аромат гвоздика передає однаково добре, як гарячим, так і холодним стравам, але якщо смак залишається майже незмінним, то аромат при підвищеній температурі швидко випаровується.
усі рецепти з Гвоздика

Популярні рецепти з Гвоздика