Рецепти   Лесь Кавун

Налисники з м’ясом

Налисники з м’ясом

Усі галичани дуже полюбляють налисники. Налисники (млинці) – це тонеcенькі «блінчики», які готуються з рідкого тіста, яке підсмажується на сковорідці. Ці "блінчики" начиняються начинкою і знову підсмажуються. Це вже налисники ! Не зважаючи на зовнішню простоту й не вигадливість цієї страви, існує безліч рецептів тіста, варіантів начинки і способів їхньої подачі до столу. Особисто я найчастіше готую налисники із начинкою з грибів, сиру, яблук, вишень, брусничного густого варення ..., які подаю до столу зі сметаною (або варенням чи медом). А із м’ясною начинкою я їх готую як повноцінну і не звичайну другу страву на недільний чи святковий обід. Пропоную цей рецепт і Вам, Друзі !!!

Інгредієнти:

1. борошно (вищого гатунку) – 1,5 склянки
2. яйця (малі, домашні) – 6 шт.
3. цибуля (велика) – 1 шт.
4. гриб (свіжозаморожений, корбан або білий) – 1 шт.
5. пиво – 1 склянка
6. олія (соняшникова) – 1 ст. ложка
7. м'ясо (свинина) – 500 г
8. маргарин – 60 г (3-4 ст. ложки)
9. сало (свіже) - кусочок
10. масло (вершкове) – 2 ст. ложки
11. сметана – 1 ст. ложка
12. молоко – 1-2 склянки
13. часник – 1 зубчик
14. сухарі (дрібно мелені, паніровочні) - 30 г
15. цукор – 0,5 ч. ложки
16. сіль – до смаку
17. приправи – до смаку
18. перець – до смаку

Спосіб приготування


Технологія  приготування  начинки 

М'ясо (жирна свинина – 2/3, курятина – 1/3) перемелюю на м’ясорубці на фарш.  Додаю сіль. Смажу м'ясний фарш на  вершковому маслі, на малому газі – 10 хвилин. В кінці смаження  додаю столову ложку сметани та паніровочні сухарі. Даю остигнути. 

Порада: гарна начинка отримується також  з  легень і сердця:  соковита і ніжна.  Легені і  сердце відварюю  15 хвилин   зі спеціями: лавровый лист, духмяний перець(горошками), корінець сельдерею, сіль, перець, приправи.  Все далі так як і в мене. 

Свіжозаморожений  середній білий гриб подрібнюю дрібнесенько. Дрібнесенько ріжу також і цибульку. Смажу  гриби на вершковому маслі  5 хвилин, добре їх посоливши ;  тоді додаю  цибулю  і смажу ще 2 хвилини. Мішаю. Даю  остигнути.  

Усе  змішую.  Додаю  1 яйце, перець, дрібнесенько подрібнений  малий зубчик часнику,  приправи. Ретельно перемішую.  Пробую. Якщо потрібно, то ще й досолюю. 

Технологія  приготування  млинців 

Поки начинка остигає готую рідке тісто.  Беру 3  яйця  і відділяю  білки від жовтків.  Збиваю білки міксером . Жовтки розтираю з  цукром і сіллю,  додаю сметану і добре  перемішую. Вливаю 1 склянку пива. Збиваю яєчно-сметанну  суміш  з пивом  міксером. 

У велику миску на яєчно-сметанну суміш з пивом досипаю просіяне борошно    Ретельно вимішую міксером, розтираючи грудочки муки об стінки. Додаю збиті білки і знову  ретельно вимішую. Якщо наша суміш не має консистенції  рідкої сметани,  то  розбавляю  її  молоком,  додаючи по  1 – 2 столових ложки. Тоді додаю 1 столову ложку соняшникової олії. Добре  перемішую. 


Порада: для  приготування  рідкого тіста можете  скористатися кухонним комбайном. 

На середній  газ ставлю пательню,  змащую її  маргарином і добре розігріваю. Хохлею тоненькою цівкою ллю рідке тісто, повертаючи нахилену пательню за годинниковою стрілкою .  Смажу млинець  1-2 хвилини, тоді перекидаю лопаткою на другу  сторону. Готові млинці складаю на широку тарілку. 

Технологія  приготування  налисників 

Два яйця  збиваю з молоком. 

 Формую налисники:  для цього тонесенько (у 2-3 мм)  у вигляді прямокутника накладаю фарш (1 купачиста столова ложка)   на ту сторону блінчика,  яка сильніше підсмажена  і  загортаю блінчик рулонним конвертом  або трикутним конвертом. 


 Опускаю налисники  у яєчно-молочну суміш, вийнявши,  даю лишній суміші стекти  і розкладаю  їх на розігрітій змащеній маргарином пательні в один шар. Закриваю кришкою і  смажу 3-4 хвилини, тоді знімаю кришку і перевертаю на  другу сторону. Смажу  ще  3  хвилини. 

Порада: можна смажити й інакше - поставити  на  8  хвилин у добре розігріту духовку (190 °С).


Порада: смачнющими налисники виходять, коли пательню змащувати шматочком свіжого сала.

Порада:  можна  приготувати налисники з начинкою заздалегідь, а запекти безпосередньо  перед подачею на стіл. 

Подача  налисників  до  столу:                            

Порада: між іншим,  приємною особливістю цієї страви є те, що після розігрівання,  налисники зберігають свій первісний смак.

Подаю налисники  до столу на тарілці по чотири штуки на порцію. Окремо,  в першій соусниці ставлю кизиловий соус, а  в  другій  соусниці ставлю  сливковий соус (http://cook.i.ua/user/4046381/8231/ ).

 Ставлю по склянці домашнього томатного соку.

Смачного, Друзі!!!

Фотографії блюда

  • Додано автором
  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 38, з них друзів: 0.

  • bekirini
  • Fate
  • gurina-l
  • ILA_YA
  • Natasha1990
  • волиняночка
  • жкп
  • Зmеya
46

Гість: natali981

Гість: Pamadka*

226.01.13, 14:33

ого...а по проще незя?

326.01.13, 14:34

Гарно смакуватиме з юшкою (курячий бульйон)

426.01.13, 14:38

Супер!! А ще я люблю з сиром...

526.01.13, 14:49Відповідь на 1 від Гість: natali981

Фарш може бути різним, з різних сортів мяса, але обовязково додайте ложку сметани, він триматиметься купки і разом з тим буде соковитим і смачним. /яйце - це само собою/ !!!

626.01.13, 14:50Відповідь на 2 від Гість: Pamadka*

нізя - делікатес білі гриби заміни печерицями це ж так просто !!!

Гість: natali981

726.01.13, 14:51Відповідь на 5 від Лесь Кавун

Гість: Pamadka*

826.01.13, 14:51Відповідь на 6 від Лесь Кавун

нізя - делікатес білі гриби заміни печерицями це ж так просто !!!та шо т о так много всего и на одни налисники

926.01.13, 14:52Відповідь на 3 від candy-candy*

між іншим - деякі креативні кухарі навіть трішечки бульону додають у фарш і у тісто я цього не роблю ... але щодо подачі на стіл ВИ НА 100% ПРАВІ !!!

1026.01.13, 14:56Відповідь на 4 від дТОЛЯізХорола

смішні налисники - мої найулюбленіші їх на Львівщині готують найчастіше, особливо по селах

П.С.: я ж свідомо дав налисники з мясом, бо багато хто з молодих господинь не розуміють, як правильно треба готувати фарш для налисників, а в Інтернеті це питання взагалі не висвітлене. Я й звернув на це увагу, тому й подав саме цей рецепт..

Додати коментар
Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
9
попередня
наступна