Рецепти   Лесь Кавун

Шашлик екстремала

Шашлик екстремала

Мій шашлик надзвичайно ніжний і з багатим смаком !!! ©Alex Nowak™1987-2012

Інгредієнти:

мясо (свиний ошийок) - 1 кг;
цибуля - 4 великі головки;
майонез - 75 г;
ківі - 1 шт.;
Сік лимона - з пів лимона;
вино (червоне) - 175 г;
перець чорний - до смаку;
приправа до шашлику "цикорія" - 1/3 пачки;
сіль - до смаку

Спосіб приготування

Підготовка:

Мясо ріжу середніми шматками (4-6 см), а цибулю  кружельцями  товщиною 3 мм.  


Цибулю змішую з м’ясом і ретельно перемішую з перцем, сіллю, приправами, спеціями і майонезом. Заливаю червоним вином і ставлю у холодильник до ранку. Зранку перед поїздкою вичавлюю туди сік пів лимона.  Знову ретельно перемішую.  

Приготування:

В  Карпатах під час обіднього привалу,  виймаю посудину з шашликами і вичавлюю сік з ківі, перемішую мясо. Розпалюю вогнище на букових патиках, поки вони перегорають,  швиденько вистругую ліщинові шампурі.  Нанизую в переміжку з цибулею (можна використовувати також пластівці лимону і помідорів)  по 8 - 12 шматочків мяса. Залишаю маринад (не виливаю !!! Ним, за 5 хвилин до кінця, поливаю шашлики на  шампурах,  розміщуючи їх в один вертикальний ряд !!!)


Шампурі розташовую під кутом 45 градусів до жару (сік і жир не стікає в вогнище, а стікає на нижній шматочок  - шашлик виходить дуже соковитим і ніжним). Температуру визначаю рукою. Дуже часто повертаю шашлики і міняю їх місцями - вони мають "засмажитися " однаково.  


Процес приготування триває 45 - 60 хвилин (час залежить від сили вітру - тому старайтеся вибирати  безвітряне  місце на вогнище) 


Смачного !  Можна подавати !



Фотографії блюда

  • Додано автором

Рецепт від bigmir)net Овсяная каша с орехами и шоколадом

показати усіх

В обраному: 45, з них друзів: 0.

  • Dj@n
  • gurina-l
  • Kimiko
  • NGY
  • ZoomY
  • Кошк@_стерва
  • Рыжун
  • Станислав
  • Унава
83

14.06.11, 20:01

Чекаю коментів !!!

Гість: Сережа-серый

24.06.11, 20:05

НЯМ НЯМ

54.06.11, 20:41

а еще+ горы+ компания

64.06.11, 20:54Відповідь на 3 від Vlad-Mier

74.06.11, 20:54Відповідь на 4 від Zemlяnichka

84.06.11, 20:56Відповідь на 5 від Ok!Sana

кристально чистый воздух с хвойным ароматом, тишина , которую нарушают разве что трели птиц ... и чарующий пейзаж даже и шашлыка не надо

94.06.11, 21:12Відповідь на 7 від Лесь Кавун

104.06.11, 21:30

У меня тоже такой рецепт шашлыка есть. Рецепт очень хороший.

Додати коментар
Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
9
попередня
наступна