Рецепти   БілаКоролева

Малинове варення

Малинове варення

  • Кухня: Домашня
  • Час: 45 хв.
  • Складність: Легко

Хто з нас не любить взимку поласувати малиновим варенням? І адже це не просто насолоду. Так, малинове варення можна подавати до млинців і оладушкам, можна додавати в чай замість цукру або готувати з ним безліч желе і десертів. Але також це надзвичайно корисний продукт, тому кожна господиня повинна знати, як варити малинове варення.

Інгредієнти:

класична пропорція для малинового варення - на 1 кг ягід потрібно взяти півтора кілограма цукру. знавці стверджують, що одночасно можна варити не більше 2 кг ягід. по-перше, це швидше, а по-друге, варення вийде більш ароматним. у процесі варіння варення утворюється пінка (та сама, яку ми любили в дитинстві). її можна знімати звичайної шумівкою або столовою ложкою.


щоб варення вийшло ще більш ароматним, в нього, крім усього іншого, можна додати сік червоної смородини. крім запаху, він додає ще одна важлива властивість - таке варення не зацукрується.

Спосіб приготування

Малинове варення: смачний рецепт приготування варення з малини
Малинове варення варять на повільному вогні і краще всього в кілька прийомів. Робиться це так: спочатку варення доводять до кипіння, потім кілька хвилин витримують на повільному вогні, далі дають відстоятися протягом кількох годин. І так повторюють три рази. Правда, є рецепт так званої «п'ятихвилинки», в ньому належить після того, як варення дійде до кипіння, варити ще 5 хвилин, а потім відразу розкладати по банках. Ягоди малини дуже ніжні, за ними треба стежити, щоб вони не зварилися і не втратили при цьому вигляд. 


 Як перевірити готовність варення? 

Капніть їм на блюдце. Якщо крапля не розтеклася, варення готове. Сироп при цьому повинен бути прозорим. Варення росливають у сухі, заздалегідь прогріті банки. Спочатку їх нещільно закривають кришками, потім укладають в каструлю, куди попередньо наливають воду, підігріту до 90 градусів, і таким чином відбувається пастеризація. Всього ця процедура займає 10-15 хвилин, в залежності від обсягу банки. Потім ємності щільно закупорюються. Охолодження відбувається природним шляхом. http://poradumo.pp.ua/sport-i-yiza/15304-malinove-varennya-smachniy-recept-prigotuvannya-varennya-z-malini.html

Фотографії блюда

  • Додано автором

В обраному: 3, з них друзів: 0.

  • Hallya
  • kardiff
  • unost
2

110.06.18, 20:13

і що сама вариш?

212.06.18, 12:57Відповідь на 1 від Korsar-K

і що сама вариш?Це велика наука?!
Тепер у мене своя плантація малини....В гори буду ходити тільки на яфину та брусніку,все інше росте під боком.

312.06.18, 20:44Відповідь на 2 від БілаКоролева

і що сама вариш?Це велика наука?!
Тепер у мене своя плантація малини....В гори буду ходити тільки на яфину та брусніку,все інше росте під боком.
що таке яфина?

422.06.18, 07:51Відповідь на 3 від Korsar-K

Так называется Ебун-трава.

517.01.20, 19:43Відповідь на 4 від Так и есть

Так называется Ебун-трава. http://karpaty-ua.org.ua/karpatskaya-chernika-chornycya-afina-yafina.html
Яфина -це чорниця.Погугли -знайдеш.Це також дуже добрі ліки.