Солянка рибна

Солянка рибна

Для приготування солянки можна брати всіляку свіжу рибу, але не дрібну і не кістляву. Хороша солянка у Вас вийде з червоної риби. Рекомендую змышувати осетрину, севрюгу, білугу, стерлядь, сьомгу, муксун, морський окунь, ... при приготуванны солянки. Чому ??? Для поліпшення смаку. Годиться для солянки і деяка кількість (1/4) копченої риби.

Ингредиенты:

1. риба - 500 г
2. огірки солоні - 4 шт.
3. цибуля - 1-2 головки
4. помідори - 2-3 шт.
5. маслини - 1 ст.ложка
6. каперси - 1 ст.ложка
7. масло вершкове - 2 ст.ложки
8. сметана - 4 ст.ложки
9. томатна паста - 2 ст.ложки
10. лимон - для прикраси
11. зелень - для прикраси
12.лавровий лист - 1 шт.

Способ приготовления

Підготовка приготування страви

Філе осетра (або ынших видыв риби)  нарізаю маленькими шматочками. Чищу цибулю і тонко її шаткую. Нарізаю на дрібні шматочки помідори. Також нарізаю на дрібні шматочки солоні огірочки.

Техноголія приготування страви

Ставлю на газ каструлю і кладу на дно вершкове масло. Коли воно розтопиться,  кладу цибулю і злегка  її підсмажую. Додаю 1 столову ложку томатної пасти, помідори і тушкую  5 хвилин, після чого в каструлю кладу шматочки риби, нарізані скибочки огірків, каперси, 1 лавровий листик. Заливаю усе приготовленим кип'ятком. Солю і перчу.

Коли солянка закипає, шумовкою знімаю лише піну і зменшую газ. Додаю ложку томатної пасти. Готую солянку 16 хвилин  при напіввідкритій кришці.



В кінці пробую гостроту. Якщо необхідно, то додаю ще трішечки томат-пасти або солоних огірочків. При  потребі  досолюю або  доперчую.

Технологія подачі страви

Розливаю солянку в тарілки і в кожну тарілку додаю 2 вимитих маслини, скибочку лимона, ложку сметани і дрібно нарізану зелень:  цибулі, кропу, петрушки, ....

П.С.: якщо хтось любить гостру солянку, то може сам ще додати нарізаних солоних огірочків, які ставлю окремо.

Фотографии блюда

  • Добавлено автором
показать всех

В избранном: 41, из них друзей: 0.

  • dav62
  • De Facto
  • Hudson Hawk
  • milanyaa
  • slava1
  • Zверь
  • ИВКА
  • Люстерко
  • ЭниЯ
  • _Svetlana_
36

124.12.12, 19:24

Друзі, смачного !!!

224.12.12, 19:44

Спасибо. Попробую.

324.12.12, 19:45Ответ на 2 от kisulechka2

кісюня

524.12.12, 20:13Ответ на 4 от Beatriche

Смачного !!!

624.12.12, 20:47

...вийде з червоної риби: осетрини, севрюги, білуги - перечисленная рыба относится к белой, а не к красной
И вопрос: где вы берёте эту рыбу?

725.12.12, 17:56

В. Висоцький-" де гроши,Зін?"

825.12.12, 19:31Ответ на 7 от Юрий Смирнов

Да и за деньги у нас нет и половины этой рыбы

1025.12.12, 22:53Ответ на 8 от Серый Кот

В супермаркетах є всіляка рибка !!! Ви придивіться уважніше !!! Я запитав у дочки, то вона теж каже, що солянка рибна готується з різних сортів риби і білої, і червоної !!!

Добавить комментарий
Страницы:
1
2
3
5
предыдущая
следующая