Рецепти   Лесь Кавун

Фасольова  зупа

Фасольова зупа

Галичани по селах, коли ріжуть паця, то виготовляють найрізноманітніші м’ясні вироби. Серед них є і консервації: порубані свинячі реберця з фасолею, … . Ця консервація в будь-який час року може бути використана для приготування смачнющої фасольової зупи. Пропоную Вам Друзі цей рецепт. Смачного ! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ P.S.: вживання червоної фасолі підвищує захисні функції організму, покращує стан шкіри та нервової системи, захищає від утворення пухлин. Фасоля рахується дієтичним продуктом, тому зупу з червоною фасолькою можна вживати при хворобах шлунково-кишечного тракту, печінки, сечового міхура та при сердцевій недостатності.

Інгредієнти:

1. фасоля (червона або плямиста) – 1,3 склянки
2. фасоля (біла, велика; ясю) – 0,3 склянки
3. м'ясо (свинячі реберця з фасолею) – 1 банка (0,5 л)
4. бульон (консервація; з білих грибів) – 1 склянка
5. цибуля (синя) – 2 головки
6. картопля – 2 шт.
7. масло (вершкове) – 2 ст. ложки
8. горіхи (грецькі) – 50 г
9. олія (соняшникова) – 2 ст. ложки
10. морква (натерта) – 1 ст. ложка
11. рис – 1 ч. ложка (як приправа)
12. сельдерей (натертий) – 1 ч. ложка
13. томатна паста – 1 ч. ложка
14. перець (червоний) – 1/8 ч. ложки
15. мука – 1 ст. ложка
16. сіль – 1 ч. ложка
17. лавровий лист – 1 шт.
18. часник – 1-2 зубчики (як приправа)
19. спеції і приправи – до смаку
20. сметана – до смаку
21. зелень (кінза, петрушка, кріп, ріпчаста цибуля) – для прикраси

Спосіб приготування


Підготовка 

Фасоль  перебираю  і  промиваю. Замочую звечора.

Технологія  приготування 

Зранку проціджую  її через друшляк,  перебираю  і  висипаю в каструлю  та  заливаю  2,5  літрами води. Додаю сіль і ставлю на газ.  Коли  вода закипить, знімаю піну і залишаю варитися на 1,5 години. 

Тоді перевіряю  чи  фасоля зварилася.  Для цього кладу  на  друшляк  три купачисті ложки  фасолі  і перетираю  її  ложкою назад  до  зупи. Якщо фасоля  м’яка і легко  перетирається -  значить вона  готова, інакше  - залишаю  її варитися  ще  на 30  хвилин.  Лушпину від перетертої  фасолі  викидаю.


На пательні  підсмажую до золотистого кольору  1 ст.ложку муки,  розбавляю її склянкою  концентрованого грибного  бульйону.  Підсолюю. Ретельно  перемішую до отримання  однорідного стану.

На  іншій пательні, підсмажую  на соняшниковій олії цибулю.  В кінці смаження, коли цибуля ледь починає  набирати  золотистого кольору,   додаю моркву і сельдерей,  посипаю червоним  меленим перцем  і  смажу  її  ще 2-3 хвилини,  до ледь золотистого  кольору.

Нарізаю картоплю  кубиками.  Дуже  дрібнесенько нарізаю (можна й натерти)  жменьку грецьких  горіхів.


Додаю до нашої фасолі смажені муку та цибулю,  вершкове масло, рис, горіхи, картоплю,  свинячі реберця  з  фасолею,  томатну пасту.  Додаю  також спеції і  приправи,  досолюю  і доперчую  паприкою - при потребі. Залишаю  варитися на  малому газі  ще  на  20 хвилин.  Після цього відставляю зупу,  накриваю  рушником  і даю  їй  надобріти  10-15 хвилин.

Подача

При подачі  на стіл  додаю 1 столову ложку  сметани і  посипаю  зеленню.

Смачного !!!

Фотографії блюда

  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 22, з них друзів: 0.

  • Bimep
  • Chloe McKayla
  • Hudson Hawk
  • kardiff
  • nemongol
  • osa1
  • sa_pe
  • Аniram
  • Паче
38

14.02.13, 21:05

Вкуснотища какая!!!!!!

24.02.13, 21:07Відповідь на 1 від Olg@Crimea



Це дійсно так !!!

П.С.: А я ще й до того люблю, щоб зупка була гостренькою, тобто собі в тарілку додаю перчику !!!

34.02.13, 21:11Відповідь на 2 від Лесь Кавун

Все Ваши рецепты это прямо испытание! Накануне весны на диету все садятся, а тут такие соблазны*tort! И столько разного

44.02.13, 21:18Відповідь на 3 від Olg@Crimea



Їжа мусить бути смачнющою. Інакше - нащо її готувати !

перейдіть на овочі і фрукти - рекомендую !!! І багато пийте фіточаїв (за народною медициною) та активно і побільше рухайтеся !!! Рух - це життя !!!

64.02.13, 21:26Відповідь на 5 від Julia Taneta



Якщо будете готувати літом, то замість томатної пасти, використайте помідорчик !!!

анонім

84.02.13, 21:42

Досить цікаво... Браво !

94.02.13, 21:55Відповідь на 8 від анонім

Це старовинна галицька страва, ще бабуся моя її готувала !!!

104.02.13, 21:56Відповідь на 7 від StribogS

Можете експерементнути, замість картоплі додайте локшину, теж смачно !!!

Додати коментар
Сторінки:
1
2
4
попередня
наступна