Підготовка
Фасоль перебираю і промиваю. Замочую звечора.
Технологія приготування
Зранку проціджую її через друшляк, перебираю і висипаю в каструлю та заливаю 2,5 літрами води. Додаю сіль і ставлю на газ. Коли вода закипить, знімаю піну і залишаю варитися на 1,5 години.
Тоді перевіряю чи фасоля зварилася. Для цього кладу на друшляк три купачисті ложки фасолі і перетираю її ложкою назад до зупи. Якщо фасоля м’яка і легко перетирається - значить вона готова, інакше - залишаю її варитися ще на 30 хвилин. Лушпину від перетертої фасолі викидаю.
На пательні підсмажую до золотистого кольору 1 ст.ложку муки, розбавляю її склянкою концентрованого грибного бульйону. Підсолюю. Ретельно перемішую до отримання однорідного стану.
На іншій пательні, підсмажую на соняшниковій олії цибулю. В кінці смаження, коли цибуля ледь починає набирати золотистого кольору, додаю моркву і сельдерей, посипаю червоним меленим перцем і смажу її ще 2-3 хвилини, до ледь золотистого кольору.
Нарізаю картоплю кубиками. Дуже дрібнесенько нарізаю (можна й натерти) жменьку грецьких горіхів.
Додаю до нашої фасолі смажені муку та цибулю, вершкове масло, рис, горіхи, картоплю, свинячі реберця з фасолею, томатну пасту. Додаю також спеції і приправи, досолюю і доперчую паприкою - при потребі. Залишаю варитися на малому газі ще на 20 хвилин. Після цього відставляю зупу, накриваю рушником і даю їй надобріти 10-15 хвилин.
Подача
При подачі на стіл додаю 1 столову ложку сметани і посипаю зеленню.
Смачного !!!
Коментарі
Додати коментарOlg@Crimea
14.02.13, 21:05
Вкуснотища какая!!!!!!
Лесь Кавун
24.02.13, 21:07Відповідь на 1 від Olg@Crimea
Це дійсно так !!!
П.С.: А я ще й до того люблю, щоб зупка була гостренькою, тобто собі в тарілку додаю перчику !!!
Olg@Crimea
34.02.13, 21:11Відповідь на 2 від Лесь Кавун
Все Ваши рецепты это прямо испытание! Накануне весны на диету все садятся, а тут такие соблазны*tort! И столько разного
Лесь Кавун
44.02.13, 21:18Відповідь на 3 від Olg@Crimea
Їжа мусить бути смачнющою. Інакше - нащо її готувати !
перейдіть на овочі і фрукти - рекомендую !!! І багато пийте фіточаїв (за народною медициною) та активно і побільше рухайтеся !!! Рух - це життя !!!
Julia Taneta
54.02.13, 21:23
Лесь Кавун
64.02.13, 21:26Відповідь на 5 від Julia Taneta
Якщо будете готувати літом, то замість томатної пасти, використайте помідорчик !!!
StribogS
74.02.13, 21:31
анонім
84.02.13, 21:42
Досить цікаво... Браво !
Лесь Кавун
94.02.13, 21:55Відповідь на 8 від анонім
Це старовинна галицька страва, ще бабуся моя її готувала !!!
Лесь Кавун
104.02.13, 21:56Відповідь на 7 від StribogS
Можете експерементнути, замість картоплі додайте локшину, теж смачно !!!