Рецепты   Лесь Кавун

Огірочник асорті

Огірочник асорті

Друзі, пропоную Вам рецепт надзвичайно смачної страви, - огірочника асорті !!!

Ингредиенты:

основні інгредієнти:

1.нирки (яловичі) - 400 г
2.серце (курячі) - 100 г
3.огірки (квашені) - 3 шт.
4.крупи (рис, перловка, гречка) - 1 +1 +1 ст. ложки
5. картопля - 4 шт.
6. масло (вершкове) - 3 ст. ложки

другорядні інгредієнти:

7.цибуля - 1 + 1 шт.
8.морква - 0,5 шт.
9.росіл (з під квашених помідорів) - 1 склянка
10. квасок - 3-4 листочка

приправи і спеції:

11.петрушка (корінець) - 0,5 шт.
12.селера (корінь) - шматочок
13.грибний порошок (асорті) - 2 ч. ложки
14.лавровий лист - 1 шт.
15.зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) - 2 + 1 + 0,5 гілочки
16.часник - 1 зубчик
17.спеції (для супів) - за смаком
18.перець - за смаком
19.сіль - за смаком
20.сметана – 1 ст. ложка на 1 тарілку
21.маслини – 2-3 шт. на 1 тарілку

Способ приготовления

Підготовка 

Готую асорті з круп. Для цього, з вечора перебираю, промиваю і замочую рис, перловку і гречку.

Технологія приготування грибного порошку асорті для огірочника

Відбираю "зрілі" сушені гриби:  білі (основний інгредієнт), підберезники (розширення смакової гами), польські (яскравий аромат і смак грибів), лисички (з лікувальною метою), корбани(трюфельний аромат; як приправа)  у пропорції  10:8:6:3:1.

Включаю електричну сушарку  і  ставлю сушені гриби та сіль на досушку. Перемелюю на грибний порошок порціями, за допомогою кофемолки, додаючи щіпку солі.


Зберігаю в скляній баночці (250 г;  з підписаною етикеткою), герметично закривши кришкою, у сухому місці, не довше,  ніж на 6 місяців.

Технологія приготування огірочника асорті

Очищаю нирки і серце від жиру. Знімаю плівку. Розрізаю кожну нирку на 4 частини. Промиваю. Ставлю каструлю на великий газ, кладу розрізані  нирки, заливаю холодною водою і даю воді закипіти. Виймаю шумівкою нирки, воду виливаю. Промиваю їх холодною водою.

Розрізаю серце на 2 частини. У каструлю кладу нирки і серце, заливаю 3-ма літрами холодної  води і ставлю на газ. Коли вода закипить знімаю піну. Додаю спеції,  трохи солі, грибний порошок асорті, цілу цибулину (проколюю її ножем і в один з проколів вставляю гвоздичку а в інший - зернятко запашного перцю). Відварюю 1,5 години.

Чищу цибулю, моркву, петрушку і селеру. Нарізаю їх дрібними кубиками. Кладу на пательню вершкове масло, коли воно розтопилося,  кладу моркву (1 частина), через 2 хвилини - петрушку (0,5 частини) і селеру (0.5 частини), та ще через 2 хвилини усю порізану цибулю. Обсмажую ще на протязі  5-7-ми хвилин.

Чищу картоплю і солоні огірки від шкірки та нарізаю їх:  картоплю -  великими кубиками, огірки - маленькими кубиками.

Крупяне асорті пасерую на вершковому маслі 10-15 хвилин.

Проціджую бульйон через сито. Перекладаю шматочки нирок і серця в тарілку, даю їм охолонути і нарізаю пластинками.

На сковорідку кладу столову ложку вершкового масла,  огірки і 2-3 ложки бульйону. Закриваю кришкою і  на середньому газі даю надобріти  5-10 хвилин.  Декілька разів  перемішую.

Зливаю бульйон в 4-ьох літрову каструлю і ставлю її на газ. Додаю картоплю, зажарку, круп'яне асорті, перець і сіль за смаком. Варю 25 хвилин.


Додаю огірки,  пластівці нирок і серця, щавель, часник, помідорний росіл до смаку. Пробую. Додаю спеції. Якщо не вистачає солі - додаю прокипячений огірковий росіл. Залишаю каструлю на маленькому газі  ще на  5 хвилин. Тоді вимикаю газ, накриваю каструлю рушником і залишаю на 15 хвилин. Тоді подаю огірочник до столу.

Подача

При подачі на стіл в тарілку з огірочником додаю ложку сметани  і чайну ложку дрібно нарізаної зелені кропу, петрушки, ріпчастої  цибулі. Ставлю чорний (бородінський) хліб.

Порада:  для  прикраси можна покласти 2-3 маслини  або  тоненький пластівеь лимону.

Смачного,  Друзі !!!
показать все фото

Фотографии блюда

  • Добавлено автором
  • Добавлено автором
  • Добавлено автором
  • Добавлено автором
  • Добавлено автором
  • Добавлено автором
  • Добавлено автором
показать всех

В избранном: 24, из них друзей: 0.

  • Gefest11
  • Hudson Hawk
  • kardiff
  • levytsja
  • milanyaa
  • Natali 29
  • Viki35
  • Князь Вован
  • Пан нОЧкА
  • Паче
29

110.02.13, 16:47

Ніколи не їла!

210.02.13, 16:49Ответ на 1 от Julia Taneta

дуже смачно небажано, але можна нирки і сердце замінити реберцями теж після такої зупи чоловік на руках буде носити

310.02.13, 16:53Ответ на 1 от Julia Taneta

тут грибний порошок є не лише приправою, але й основним інградієнтом, бо бульон в нас комбінований - грибно+мясний, тому огірочник виходить наваристий з дуже оригінальним смаком, бо гриби різні і мясне специфічне

411.02.13, 12:26

за інградієнти + 100 за рецепт +5

520.02.13, 13:18

*hypn osis*

624.02.13, 13:13Ответ на 1 от Julia Taneta

їла бо по російськи - це рассольник. Але асорті, бачу такий рецепт вперше. Я також його готую на нирках. Смак залежить від якості квашених огірочків і їх кількості. Буде час приготую, а зараз у обране !

824.02.13, 13:28Ответ на 2 от Лесь Кавун

це вже як сказати

924.02.13, 22:08

Інтригуючий рецепт. Треба буде якось зробити.
А який лікувальний ефект від лисичок? Я завжди думав, що що вони лише гриби-їжа, а виходить що й гриби-ліки(?)

1025.02.13, 03:06

дуже смачно

Добавить комментарий
Страницы:
1
2
3
предыдущая
следующая