Рецепти   Лесь Кавун

Перець, фарширований грибами

Перець, фарширований грибами

Пропоную смачне блюдо, яке можна приготувати і взимку !

Інгредієнти:

1.перец болгарський - 10 шт.
2.рис - 1 склянка
3.гриби (свіжозаморожені) - 500 г
4.сметана - 120 г
5.цибуля - 2 шт.
6.олія соняшникова - 2 ст.ложки
7.томат-пюре - 2 ст.ложки
8.вершкове масло - 3 ст.ложки
9.морква - 1 шт.
10.часник - 1 зубчик
11.помідори - 4 шт.
12.цукор - щіпка
13.спеціі - за смаком
14.кетчуп - 1 ч. ложка
15.сіль - за смаком
16.перець - від душі
17.корбани(грибний порошок) - щіпку
18.зелень - пучок

Спосіб приготування

Технологія приготування рисово-грибного фаршу

Рис замочую на 2 години в теплій воді. Промиваю.Кладу в каструльку, заливаю повністю водою, солю, перчу і ставлю варити на 18 хвилин. Відкидаю його на друшляк.



Свіжоморожені гриби виймаю з морозильної камери і відразу ж нарізаю широким ножем на дрібні шматочки. І кладу в підсолену воду варитися на 5 хвилин. Проціджую через дрібне сито.



Помідори опускаю в окріп на 1 хвилину, виймаю, даю охолонути, надрізаю і знімаю шкірку. Нарізаю дрібними шматочками.



Ставлю на газ сковорідку,  кладу 2 ложки вершкового масла, накладаю гриби і підсмажую їх до утворення золотистої скоринки. Додаю 1 столову ложку томату і доводжу до кипіння.

Дрібно нарізаю цибулю. Дрібно натираю на тертці моркву. Ставлю на газ другу сковорідку і вливаю у неї 2 столові ложки соняшникової олії. Коли олія розігріється, кладу моркву, а через 5 хвилин цибулю і смажу її ще 5 хвилин - до ледь жовтого кольору.



Змішую в каструльці з рисом і з грибами з першої сковорідки. Дрібно нарізаю зубчик часнику. Додаю спеції, часник і дрібку цукру.  Додаю помідори і зелень. Добре перемішую. При необхідності досолюю і доперчую свіжомеленим перцем.




Технологія приготування перцю фаршированого грибами

Ретельно мию стручки солодкого болгарського  перцю (червоні, жовті). Акуратно,  горизонтально обрізаю верхівки разом зі стеблом. Вичищую насіння.



Готую перець: 1 спосіб) Опускаю в каструлю з киплячою підсоленою водою на 2 хвилини.
                                      Виделкою виймаю перець на сито і даю воді стекти.
                       2 спосіб) Легенько обсмажую на олії (нижнє фото).



Наповнюю нижні частини перцю рисово-грибним фаршем. Ставлю їх в широку каструлю вертикально в один ряд. Закриваю кожен стручок його ж верхньою частиною.



Заливаю на 1/3 грибним бульйоном, додаю вершкове масло, кетчуп, сметану і томат-пюре, сіль і мелений перець, щіпку корбанів (як приправу).



Накриваю кришкою і ставлю тушитися в духовку, на слабкому вогні, на 35 хвилин. Після чого виймаю з духовки і ставлю ще на 10 хвилин надобріти.



Фотографії блюда

  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором

Рецепт від bigmir)net Масленица 2013: Блины с творогом и корицей

показати усіх

В обраному: 31, з них друзів: 0.

  • Donrat
  • Fate
  • pony20
  • Sonechk@
  • SUN_NY
  • Vivyenn
  • Пан нОЧкА
  • Паче
  • с любовью
45

113.01.13, 17:32

Друзі, Вітаю усіх з Старим Новим Роком !!!

Гість: Самє Та

213.01.13, 17:35Відповідь на 1 від Лесь Кавун

Спасибо! И рецепт очень кстати

313.01.13, 17:37Відповідь на 2 від Гість: Самє Та


Щастя Вам і усій родині !!!
*ang el*

413.01.13, 17:42

Дякую за гарний рецепт перцю i вiтаю тебе з наступаючим....

513.01.13, 17:43Відповідь на 4 від Лик ангела

Красненько ДЯКУЮ !!!

713.01.13, 17:53Відповідь на 6 від renatashka


… Когда бокалы Ваши вдруг сомкнутся,
И гирляндами елка подмигнет,
Вы не забудьте, Друзьям из i.ua. улыбнуться,
Чтоб был счастливым , … для Всех , …Новый 2013 Год ! …

813.01.13, 18:15

Люблю додавати в звичайні голубці декілька фаршированих перців для аромату. Тільки верхушку я не зрізаю а проломлюю

1013.01.13, 18:25Відповідь на 8 від Горянка

візьму на озброєння

Додати коментар
Сторінки:
1
2
3
4
5
7
попередня
наступна