Рецепты   нік повинен

Шоколадне Масло

Шоколадне Масло

Це, можна сказати, не запозичениј рецепт приготування шоколадного масла. Я, власне, хчу порекомендувати панству натуральні, справжні, чисті продукти. В сьогодення, на жаль, їх можна споживати лише приготувавши власноруч. Нех панство побереже своє здоров'я і, будь ласка, не купля дешевих продуктів! Подејкують, що в маслі є холестерин. Зате воно поживне і смачненьке! Спробујте!

Ингредиенты:

1. сметана — 1 л;
2. какао «срібниј ярлик» — 3 ст. л. (уповні);
3. цукор або цукрова пудра — 2 ст. л. (уповні).

Способ приготовления

    Треба починати готування з купівлі базарної сметани. Вона має бути свіжою, бо якщо їј уже тиждень, то масло хоча ј зіб'ється швидко, але ј зістаріється так само швидко і матиме неприємниј смак.
    Якщо нема маслоробки, то сметану можна збити міксером у масничці. У процесі сколочування вона мінятиме консистенцію: з рідкої до густої зі збільшенням об'єму, і далі до рідкої з грудочками зі зменшенням об'єму. (В залежності від якості сметани вона сколочується міксером від 2-х до 50-х хвилин.) Все! Відтепер потрібно колотити ложкою, позаяк забризкаєте геть усе на світі. (В залежності від якості сметани вона сколочується ложкою від декількох до кільканадцятьох хвилин.) Коли масло відокремиться від околотин і відмежується у грудку, процідити јого через друшляк. Маслянку поставити до холодильника, вона згодиться для безпосереднього вживання, виробництва сирів, приготування кондитерських і хлібобулочних виробів, а масло тре' двічі помити в воді за допомогою ложки, щоби воно довше зберігалося і не киснуло.
    На превеликиј смуток, зараз не стало в продажу најкращого сорту какао «Золотиј ярлик», проте є непогане какао від ТМ «Срібниј ярлик» ЗАТ «Крафт Фудз Україна». Саме јого розмішати з цукром, та додати туди 2-і столові ложки зготовленого масла, зрідженого на водяніј лазні. Ретельно змішати це столовою ложкою до цілковитого розчинення цукру. (Простіше, замість цукру застосувати цукрову пудру, тоді зрідження масла на водяніј лазні не знадобиться. Для виготовлення пудри знадобиться кавовиј млинок.)
    Цю какао-суміш додати до решти масла і добре розмішати міксером. Помістити до ракви (масельнички) для зберігання в холодильнику.

    N. B. Мајте на увазі, з 1-го літра масної сметани виходе 400 грамів масла.

    Смачного!

Фотографии блюда

  • Добавлено автором
  • Добавлено автором
показать всех

В избранном: 11, из них друзей: 0.

  • ArhRoot
  • Banderovka
  • kozlodoeva
  • levytsja
  • Mandry
  • Natasha1990
  • Tanunya
  • Лена-облачко
  • от сердца-
6

15.06.13, 20:26


Мені сподобалася Ваша українська і, власне, рецепт, дякую

27.06.13, 13:40Ответ на 1 от Banderovka

Я так само дуже вдячниј панянці за фајниј коментар. Радиј, що панночці сподобалося шоколадне масло! Хоча це не є моя укохана страва, бо я не вельми шанувальник шоколадних виробів як масло, вафлі, печиво, пряники. Мені шоколад і масло скорше смакується окремо. Стосовно мови, Вкраїна багата на діялектні та застарілі слова. Якщо їх іноді використовувати, виходе цікавиј лексикон. Я в цьому впевнився. Але варто допомогти українськіј зајняти належне їј місце в світі. До речі, для ПК уже є мовою соловїною операціјки Linux, Mac, Windows, а також різні застосунки до них. Наразі виходять повноцінні клавіятури з українським інтерфејсом фірми Logitech з позначкою Ukr, TV-тюнери AVerMedia з маркуванням UA, монітори LG з українським меню. Проте цього замало. Борня триває. Борітеся — поборете!