Рецепти   нік повинен

Цитрусові Цукати

Цитрусові Цукати

Цукати — це проварені в цукровому сиропі і висушені шматочки стиглих плодів. Вони хороші як самостіјниј десерт і як доповнення до випічки, морозива та суфле. Зацукровані фруктові цукати подавалися при дворах середньовічних володарів, тоді ці ласощі відігравали роль наших цукерок. Зараз же вони стали приємним доповненням до солодкого столу. Цукати готуються з усіляких фруктів, але класичними вважаються цитрусові (мандарини, помаранчі, цитрини) ј баштанні культури. Більшість цукатів не можна зберігати довго, вони можуть висохнути ј стати твердими, тому деякі види краще зберігати прямо в сиропі, а незадовго перед уживанням діставати ј підсушувати. Врахујте, що готування цукатів — процес тривалиј, најчастіше він зајмає близько 2-х, а то ј 3-х днів, тому тре' запастися терпінням. Можете бути певні, воно того варте.

Інгредієнти:

цитрусові:
1. цедра — з 1 кг будь-яких цитрусових;
2. вода питна ~ 2 л.

сироп:
1. цукор — 3 скл.;
2. сік з лимона — 2-3 ст. л. або лимонна кислота — 1/3 ч. л.;
3. вода питна — 1 скл.

Спосіб приготування

    Цитрусові плоди зело помити в гарячіј воді щіточкою. Обібрати від шкірки та використати за власним бажанням. Далі проварити цедру 5 хвилин у воді. Воду злити. Залити свіжою водою. Так зробити 4-5 разів.
    З цукру ј води зварити сироп. Зварені шкірки порізати соломкою чи кубиками, опустити у сироп і проварити 2-3 хвилини. Цю процедуру повторювати 3-4 рази через що 12 годин. В кінці варіння додати лимонного соку або кислоти.
    Зберігати у холодильнику в баночках можна 2-3 місяці і використовувати за бажанням. Для оздоблення випічки, цукати достають з баночок, розкладають на дерев'яному лотку і висушують за t до 40 °C на осонні або в грубі. А залишками сиропу можна просочувати бісквітні коржі або просто додавати до чаю.

    Смачного!

Фотографії блюда

  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 12, з них друзів: 0.

  • gurina-l
  • kardiff
  • KATRIN76
  • Mini Kitten
  • oksana260579
  • worck
  • zvetiok
  • Аniram
  • Лена-облачко
5