Панна котта з апельсиновим соусом

Панна котта з апельсиновим соусом

Легкий італійський десерт

Інгредієнти:

крем: 500 мл. молока, 400 мл. вершків, 1\2 скл. цукру, 20 гр. желатину( або 10 гр. желатину + 3 ст.л. крохмалю), молоко для желатину і крохмалю біля 150 мл., ваніль
соус апельсиновий: 3-4 помаранча, цукор біля 1\2 скл. на ваш смак, 1 ст.л. крохмалю, вода

Спосіб приготування

КРЕМ
Варіант 1: Підігріваємо молоко з вершками не доводячи до кипіння і добавляємо  набухлий в молоці желатин і ваніль, все добре перемішуємо і розливаємо в креманки, коли охолоне ставимо в холодильник до повного загустіння і поливаємо холодним соусом.
Варіант 2: В гаряче молоко вливаємо розчинений в молоці крохмаль, постійно помішуючи, потім добавляємо  вершки, залишаємо все на вогні,помішуючи, щоб на підгоріло. Не доводимо до кипіння. Вливаємо набухлий желатин і ваніль, помішуємо до повного розчинення желатину. Розливаємо в креманки.

СОУС АПЕЛЬСИНОВИЙ
3-4 помаранча миємо, зрізуємо тоненько овочевим ножем шкірку і відварюємо її . Обрізаємо біле апельсина і вирізаємо  скибочки без плівки. Дольки з водою взбиваємо блендером , добавляємо  смужками порізані шкірки + цукор, варимо 10-15 хв., потім добавляємо   крохмаль. Охолоджуємо і поливаємо застигший крем.
                                                                     СМАЧНОГО!!!

Фотографії блюда

  • Додано автором

Рецепт від bigmir)net Рецепты на Новый год: Мандариновое желе

1