Рецепти   нік повинен

Мајонез

Мајонез

Мајонез то є соус, що пријшов до України ззовні. Проте він припав до смаку кожному українцю. Цеј мајонез, що пропонується, має смак і вигляд заводського продукту. Якщо ще врахувати, що він робиться з чистих, негінетично модифікованих інґредієнтів, то зрозуміло јого варто зробити вдома.

Інгредієнти:

1. жовтки — 2 шт.;
2. сіль «екстра» — 0,5 ч. л.;
3. цукор — 2 ч. л.;
4. гірчиця (крамнична) — 1 ч. л.;
5. соняхова олія (рафінована) — 0,5 л;
6. оцет столовиј 9% — 1 ч. л.;
7. вода питна (прочахшиј окріп) — 3 ст. л.

Спосіб приготування

    До невеличкого емальованого ронделя (каструлі зі закругленим денцем) влити жовтки; додати солі, цукру, готової крамничної гірчиці. Розколотити це міксером і, продовжуючи мішати, крапля за краплею поступово підливати олії. Чим більше буде маса, тим більшими дозами можна додавати олії. Наприкінці олію лляти цівкою. Далі не вимикаючи міксера додати оцту, поволі увілляти ложками води (щоби не був надто густиј і жовтиј). Коли все зіб'ється, помішати краї та денце ронделя ложкою, і на останок ще раз старанно перемішати міксером. Готовиј мајонез перекладіть до 75 міліметрової банки і споживајте на здоров'я.

    Смачного!

Фотографії блюда

  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 17, з них друзів: 0.

  • alexa_2004
  • elena-669
  • F399
  • ivan007
  • Manila_
  • Mort@ls
  • spajk
  • winner20
  • жкп
2

анонім

117.07.11, 21:15

А навiщо вода?

218.07.11, 11:40Відповідь на 1 від анонім

Справа поляга в тому, що вода додається аби зробити домашніј мајонез таким за густиною, як продається фірмовиј у крамарів. В оригінальному рецепті зазначено: «дві ст. ложки води + за смаком, щоб не був густиј». Як на мене, то три ст. ложки — најоптимальнішиј варіянт. Але якщо не бажаєте, то воду додавати не обов'язково.

анонім

318.07.11, 13:11

попробуйте цей майонез 2яйця цiлих 1\2ч.л солi 1 ч.л сахарю 1 ч.л гiрчицi 2 ч.л оцету або лiмонний сок.оцет класти останнiм.загустiння регулювати олiэю чiм бiльше олii тiм густiше.а крще взбивати блэндером вiн служить гранулятором

анонім

418.07.11, 13:16

а можна ще додати часнику за смаком,теж добре виходить

519.07.11, 10:30Відповідь на 4 від анонім

Добре вигадано. Дякую за рецепт, сер!

617.11.11, 15:29

Спасибо за рецепт. Намного вкуснее, чем магазинный майонез. Теперь все дома думают, что я супер хозяйка Даже майонез своими руками делаю

718.11.11, 11:30Відповідь на 6 від winner20

Приготувати власноруч будь-яку страву — то неабияка справа! Тим паче, вона виходе у вас суперово. Тому пані є справжня супер хазяјка. Почуваюся щасливим через те, що у вас все вијшло најкращим чином всім на втіху. Власне, я маю два рецепти мајонезів, але надрукував, до певної міри, кращого з них.

87.02.12, 08:02

Я теж роблю майонез сама, мій рецепт викладено в "Рецептах". Але домашній виходить дорожчим за магазинний. Хоча, справді, таки ж домашнє, без ГМО.

98.02.12, 15:20Відповідь на 8 від ЛанаСкала

Дякую пані за відгук! Знаєте, а ви діјсно маєте рацію: домашніј мајонез виходе дорожче. Так само обходяться коштовнішими домашні ковбаси, масло, торти і т. і. Це каже про те, що крамничні продукти зроблено з дешевих компонентів, що шкодять здоров'ю споживачів. Вони тільки на вигляд симпатичні та на смак гарні, а насправді ускладнюють нам життя. Ліпше віддати перевагу дорожчим домашнім стравам. Можете собі уявити, наразі багато українців навіть печуть удома хліб у хлібопічках.