Група «Клюб Кулінарія Від Андрія»

Інші співтовариства

Всі рецепти користувача нік повинен

Чебуреки

Чебуреки

Рецепт смачненьких чебуреків узято з телепередачі «Кулінарія Від Андрія», яка виходе до етеру на Черкаському реґіјональному телерадіоканалі «Рось» щосуботи вранці о 10:25, повторюється у неділю ввечері о 19:20, а відтак вже середи надходе до читачів у черкаськіј газеті «Акцент». П. Андріј презентує чебуреки. Сам чебурек — це споконвічна націјональна страва караїмів з Кримського півострова. Через те чебурек має пряме відношення до України. Хоча згодом чебурек увіјшов до націјональних кухонь інших народів, зокрема казахів. Це мусульманські народи, можливо тому чебурек робиться у вигляді півмісяця.

Інгредієнти:

тісто:
1. борошно — 600 г (3,5 скл.);
2. вода питна — 300 мл;
3. сіль «екстра» — 0,25 ч. л.;
4. цукор — 0,25 ч. л.;
5. соняхова олія (рафінована) — 4 ст. л.;
6. горілка — 2-3 ст. л.

начиння:
1. м'ясо — 400 г;
2. ріпчаста цибуля — 1,5 шт.;
3. сіль «екстра» — 0,5 ч. л.;
4. чорниј перець (мелениј) — 0,5 ч. л.;
5. коріяндр (мелениј) — 0,5 ч. л.;
6. кріп — 0,5 пучка;
7. петрушка — 0,5 пучка;
8. вода питна або м'ясниј бульјон — 3/4 скл.

Спосіб приготування

    У воду дадати сіль, цукор, олію і довести мајже до кипіння. Розмішајте, щоб цукор і сіль розчинилися. Додајте в цю гарячу суміш частину просіяного борошна і вимішајте ложкою до однорідного стану. Коли маса охолоне і не буде пекти в руки, додајте решту борошна, горілку і вимісіть руками гладеньке тісто. Воно не повинно прилипати до рук та до стінок миски. Накријте тісто перевернутою мискою і дајте постояти 30 хвилин. Тим часом приготујте начинку.
    М'ясо для начинки можна брати різне: баранину, свинину або навпіл свинину з яловичиною, хоча справжні чебуреки роблять саме з баранини. З м'яса обов'язково треба зрізати жилки і порізати јого на шматочки. Цибулю почистити і також порізати шматочками. Пропустити через м'ясорубку цибулю та м'ясо, посолити і заправити спеціями. Промиту зелень старанно посікти і додати у м'ясниј фарш. Влити воду чи бульјон і вимішати масу до однорідного стану. За консистенцією фарш повинен нагадувати рідку сметану.
    Коли все готово, можна приступати до формування чебуреків. Для цього відділіть від тіста шматочок розміром як невеличке куряче яјце і качалкою розкачајте на підпиленіј борошном дошці. Товщина заготовки повинна бути 1-2 міліметри, а форма кругла. На половину заготовки нанесіть ложкою фарш, розрівняјте јого і накријте другою половинкою. Шов защипніть пальцями або притисніть ріжками виделки. Для смаження розігріјте пательню з олією, причому олії тре' налити на 2 сантиметри по висоті. Перекладајте чебуреки у гарячу олію і обсмажујте з обох боків на середньому вогні до рум'яної скоринки. Не варто смажити на сильному вогні, оскільки в цьому випадку м'ясо може не просмажитися.
    Чебуреки подавајте до столу гарячими з кетчупом чи томатним соком.

    Смачного!

Фотографії блюда

  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 17, з них друзів: 0.

  • Bimep
  • enesve
  • interplast
  • ivan007
  • KATRIN76
  • klio3006
  • Ole4ka)
  • Левус
  • Любавушка
4

Гість: TerraTea

113.07.11, 06:06

Дякую

213.07.11, 11:40Відповідь на 1 від Гість: TerraTea

Надто прємно бачити, що вам сподобалася страва, добродіјко! Радиј служити в міру моїх сил!

428.11.11, 15:10Відповідь на 3 від Левус

Спасибі, сер! Вперше дізнався про чебуреки влітку 1984 року. Тоді до нас завітала родичка з Казахстану. Вона привезла з собою від гостинних казахів рецепт чебуреків і приготувала јого наочно. Вони відразу мені вельми сподобалися на приголомшливиј смак. А нещодавно випадково угледів в газеті «Акцент» цеј рецепт. Не відав, якиј з рецептів краще надрукувати, бо на два не вистачило би снаги. Ну, коли ви «кажете», що це фајні чебуреки, значить я не помилився з вибором рецепту.

528.11.11, 15:46Відповідь на 4 від нік повинен

Гадаю що файні. Приготую і тоді вже напевно буду знати наскільки смачно!