Рецепты   Rиsя

закуска з авокадо 2

закуска з авокадо 2

суміш ніжного йодисто-масляного смаку авокадо з солоненько-копченим та пікантно-сирним смаками, які освіжає нотка свіжого огірка.

Ингредиенты:

на дві порції:
1. авокадо м'яке 1 шт
2. сік лимона 1 ст.л.
3. огірок свіжий 100 г
4. червона або біла прісна риба гарячого копчення 100 г (підходять: форель, горбуша, товстолоб, лящ, судак, хек, мінтай гарячого копчення. не підходять: оселедець, скумбрія, салака, мойва, кілька, тюлька, бички)
5. козиний сир 50 г (будь-який сир з козиного молока м'якої консистенції, підійде фєта, філадельфія, творожний плавлений сирок "весела корівка". я брала "золотистий" з пліснявою від "добряна")

Способ приготовления

1. Авокадо очистити, розрізати навпіл (кісточку викиньте),  вишкребти ложкою трохи м'якоті зсередини для збільшення об'єму.
2. огірок очистити якщо шкірка груба. Нарізати дрібними кубиками (0,3х0,3 см)
3. З риби вийняти всі кістки, нарізати трібно.
4. сир нарізати дрібно.
5. вийнятий м'якуш авокадо теж нарізати й додати до всього.
6. збризнути все трішки соком лимона, та вимішати. Має вийти не волога маса, що розпадається, але якщо зліпити кульку - тримається. Якщо дуже сухе - можна зв'язати краплею майонеза або додаванням сиру.
7. Зліпити з маси дві величенькі кулі, вкласти їх до лодочок з авокадо, приплюснути, зліплюючи масу з лодочкою.
8. Подавати охолодженим, прикрасивши кружальцем огірка, скибочкою лимона.

Найкраще смакує з будь-яким овочево-імбирним напоєм. Наприклад, цим: томатний коктейль "сувора пристрасть"

Смачного!

Фотографии блюда

  • Добавлено автором
0