Приготування
Спочатку готуємо опару: трохи підігріти молоко і додати туди більшу половину пачки дріжджів, трохи цукру, трохи солі, мука.
Замісити рідке тісто, накрити рушником та залишити його бродить на
4-6 годин. Опара готова, коли вона починає трохи опускатись. Далі
додаємо залишок дріжджів ( попередньо їх потрібно забродити в чашці з
теплим молочком і пів ложки цукру). Далі масло, маргарин розтоплюємо (
але щоб не гаряче), добавляємо весь цукор, сіль, яйця, олію, ванільний
цукор, ізюм і муку. Олії добавляємо гр. 50, щоб гарно вимішувалось
(муки добавляємо стільки, щоб тісто було не занадто рідке чи густе). Все
гарненько вимішуємо (20-30 хв ), накриваємо рушником і ставимо в тепле
місце.
Чекаємо, щоб піднялось разів зо два. Знову трохи приминаємо тісто і
зразу ж наповнюємо ним форми на 1/4. Залишаємо в теплому місці під
рушником. Чекаємо, щоб паски гарно піднялись, змащуємо збитим яйцем і
печемо в розігрітій духовці до готовності.
Коментарі
Додати коментар