Рецепти   Левус

Паска в мультиварці

Паска в мультиварці

Святкова паска, схожа на "віденську", солодка на смак із ароматом ванілі і цитрини. Завдяки маслу, молоку та яєчним жовткам, має жовтуватий колір і молочний аромат. Присутність вершкового масла дозволяє їй довше зберігатися і бути пухкою.

Інгредієнти:

на 1 кг паски:
молоко (тепле) : 240 мл.
яйця домашні : 3 шт.
• вершкове масло : 80~100 гр.
• олія : 1 ст.л.
сіль : 1/2 ч.л.
цукор : 14~15 ст.л.
• цукорова пудра 150 гр.
мука, в/с : 640~670 гр. (4,5~5 склянок)
• сухі пекарські дріжджі : 3~3,5 ч.л.
(пресовані 26~33 гр.)
• терта скоринка лимону : 1/2 шт.
• ванільний цукор : 1 ч.л.
ізюм : 1 склянка.

Спосіб приготування

• муку пересіюєм щоб розпушити;
• замочуємо ізюм у теплій воді/ горілці, який перед додаванням у тісто підсушуєм і вивалюєм в муці;
• масло розтоплюємо при температурі не вище 50°С, додаємо цукор із жовтками, цедрою і ваніллю;
• в теплому молоці розводимо дріжджі, перемішуєм із дрібкою муки, ставимо на тепло рости;
• білки в окремій посудині (один білок відкладаємо на глазур) збиваємо із сіллю;
• приготовлену молочну суміш, жовтки та дріжджеву опару ретельно перемішуємо;
• поступово додаємо муку, ретельно розміщуючи а наприкінці вже досить густе тісто вимішуємо з олією;
• додаємо родзинки (можна давати за смаком цукати, абрикоси) все добре розмішати, важливо щоб тісто не було занадто твердим і одночасно легко відлипало від ложки чи рук;
• тісто накриваємо і ставимо на теплі приблизно на годину, після його опускаємо і залишаєм щоб воно знову підросло;
• дно чаші мультиварки прикриваємо металевою сіткою (важливо щоб був прошарок повітря 0,5~1см. і тісто не згоріло) а потім все вистеляємо пергаментом в 1~3 шари;
• коли тісто підросло, викладаємо його в контейнер;
• ставимо на програму "випікання" на 2:50 год. При якій перша година програми іде виключно для росту тіста;
• якщо немає такої програми, розігріваємо мультиварку і ставимо тісто в чаші у виключену мультиварку на 15~45 хв. для росту, як тісто збільшиться в об'ємі (важливо щоб тісто заповнило чашу не більше половини об'єму і мало місце для зростання), випікаємо 1:50 год. при температурі 170°С до появи запаху випеченого хліба. Після цього (як поверхня паски бліда) змащуємо білком і ставимо випікати ще на ~15 хв. при температурі 150°С, слідкуючи щоб поверхня тільки зарумянилася;
• перевіряємо чи тісто достатньо випечене;
• виймаємо і ставимо остуджуватися;
• глазур готуємо перед завершенням випікання на основі залишеного білка чи желатину, збиваючи білок і додаючи до необхідної густини цукор пудру та ложку лимонного соку. Ще теплу поверхню паски змащуємо глазур'ю і оздоблюємо цукатами.
показати усі фото

Фотографії блюда

  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
0