Рецепты   Левус

Паска в мультиварці

Паска в мультиварці

Святкова паска, схожа на "віденську", солодка на смак із ароматом ванілі і цитрини. Завдяки маслу, молоку та яєчним жовткам, має жовтуватий колір і молочний аромат. Присутність вершкового масла дозволяє їй довше зберігатися і бути пухкою.

Ингредиенты:

на 1 кг паски:
молоко (тепле) : 240 мл.
яйця домашні : 3 шт.
• вершкове масло : 80~100 гр.
• олія : 1 ст.л.
сіль : 1/2 ч.л.
цукор : 14~15 ст.л.
• цукорова пудра 150 гр.
мука, в/с : 640~670 гр. (4,5~5 склянок)
• сухі пекарські дріжджі : 3~3,5 ч.л.
(пресовані 26~33 гр.)
• терта скоринка лимону : 1/2 шт.
• ванільний цукор : 1 ч.л.
ізюм : 1 склянка.

Способ приготовления

Для приготування в мультиварці на програмі "випічка" (час - 2год.15хв., при якій перша година для росту тіста)
• муку пересіюєм;
• замочуємо ізюм у теплій воді, який перед додаванням у тісто підсушуєм і вивалюєм в муці;
• частину масла (50 гр.) розтоплюємо в гарячому молоці, потім розчиняєм цукор;
• в теплому молоці розводимо дріжджі, перемішуєм;
• яйця в окремій посудині (один білок відкладаємо на глазур) розмішуємо із рештою розтопленого масла;
• додаємо сіль, ваніль і сметану та сполучаємо з раніше приготовленою молочною сумішшю, все ретельно перемішуючи;
• поступово додаємо муку, ретельно розміщуючи а наприкінці вже досить густе тісто вимішуємо з олією;
• додаємо родзинки та цедру лимону (можна давати за смаком цукати, абрикоси) все добре розмішати, важливо щоб тісто не було занадто твердим і одночасно легко відлипало від ложки чи рук;
• тісто накриваємо і ставимо на теплі приблизно на годину, після його опускаємо і залишаєм щоб воно знову підросло;
• чашу мультиварки змащуємо маслом та вистеляємо пергаментом;
• коли тісто підросло, викладаємо його в контейнер;
• ставимо на програму "випікання" на 2:15 год. При якій перша година тільки для росту тіста;
• якщо немає такої програми, розігріваємо мультиварку і ставимо тісто в чаші у виключену мультиварку на годину для росту, тоді випікаємо 25 хв. при температурі 170°С. Після цього ставимо ще на 30 хв. при температурі 150°С;
• перевіряємо чи тісто достатньо випечене;
• виймаємо і ставимо остуджуватися;
• глазур готуємо перед завершенням випікання на основі залишеного білка чи желатину, збиваючи білок і додаючи до необхідної густини цукор пудру та ложку лимонного соку. Ще теплу поверхню паски змащуємо глазур'ю і оздоблюємо цукатами.
показать все фото

Фотографии блюда

  • Добавлено автором
  • Добавлено автором
  • Добавлено автором
  • Добавлено автором
  • Добавлено автором
  • Добавлено автором
0