Технологія приготування начинки
М'ясо (жирна свинина – 2/3, курятина – 1/3) перемелюю на м’ясорубці на фарш. Додаю сіль. Смажу м'ясний фарш на вершковому маслі, на малому газі – 10 хвилин. В кінці смаження додаю столову ложку сметани та паніровочні сухарі. Даю остигнути.
Порада: гарна начинка отримується також з легень і сердця: соковита і ніжна. Легені і сердце відварюю 15 хвилин зі спеціями: лавровый лист, духмяний перець(горошками), корінець сельдерею, сіль, перець, приправи. Все далі так як і в мене.
Свіжозаморожений середній білий гриб подрібнюю дрібнесенько. Дрібнесенько ріжу також і цибульку. Смажу гриби на вершковому маслі 5 хвилин, добре їх посоливши ; тоді додаю цибулю і смажу ще 2 хвилини. Мішаю. Даю остигнути.
Усе змішую. Додаю 1 яйце, перець, дрібнесенько подрібнений малий зубчик часнику, приправи. Ретельно перемішую. Пробую. Якщо потрібно, то ще й досолюю.
Технологія приготування млинців
Поки начинка остигає готую рідке тісто. Беру 3 яйця і відділяю білки від жовтків. Збиваю білки міксером . Жовтки розтираю з цукром і сіллю, додаю сметану і добре перемішую. Вливаю 1 склянку пива. Збиваю яєчно-сметанну суміш з пивом міксером.
У велику миску на яєчно-сметанну суміш з пивом досипаю просіяне борошно Ретельно вимішую міксером, розтираючи грудочки муки об стінки. Додаю збиті білки і знову ретельно вимішую. Якщо наша суміш не має консистенції рідкої сметани, то розбавляю її молоком, додаючи по 1 – 2 столових ложки. Тоді додаю 1 столову ложку соняшникової олії. Добре перемішую.
Порада: для приготування рідкого тіста можете скористатися кухонним комбайном.
На середній газ ставлю пательню, змащую її маргарином і добре розігріваю. Хохлею тоненькою цівкою ллю рідке тісто, повертаючи нахилену пательню за годинниковою стрілкою . Смажу млинець 1-2 хвилини, тоді перекидаю лопаткою на другу сторону. Готові млинці складаю на широку тарілку.
Технологія приготування налисників
Два яйця збиваю з молоком.
Формую налисники: для цього тонесенько (у 2-3 мм) у вигляді прямокутника накладаю фарш (1 купачиста столова ложка) на ту сторону блінчика, яка сильніше підсмажена і загортаю блінчик рулонним конвертом або трикутним конвертом.
Опускаю налисники у яєчно-молочну суміш, вийнявши, даю лишній суміші стекти і розкладаю їх на розігрітій змащеній маргарином пательні в один шар. Закриваю кришкою і смажу 3-4 хвилини, тоді знімаю кришку і перевертаю на другу сторону. Смажу ще 3 хвилини.
Порада: можна смажити й інакше - поставити на 8 хвилин у добре розігріту духовку (190 °С).
Порада: смачнющими налисники виходять, коли пательню змащувати шматочком свіжого сала.
Порада: можна приготувати налисники з начинкою заздалегідь, а запекти безпосередньо перед подачею на стіл.
Подача налисників до столу:
Порада: між іншим, приємною особливістю цієї страви є те, що після розігрівання, налисники зберігають свій первісний смак.
Подаю налисники до столу на тарілці по чотири штуки на порцію. Окремо, в першій соусниці ставлю кизиловий соус, а в другій соусниці ставлю сливковий соус (http://cook.i.ua/user/4046381/8231/ ).
Ставлю по склянці домашнього томатного соку.
Смачного, Друзі!!!
Коментарі
Додати коментарГість: natali981
126.01.13, 14:25
Гість: Pamadka*
226.01.13, 14:33
ого...а по проще незя?
candy-candy*
326.01.13, 14:34
Гарно смакуватиме з юшкою (курячий бульйон)
дТОЛЯізХорола
426.01.13, 14:38
Супер!! А ще я люблю з сиром...
Лесь Кавун
526.01.13, 14:49Відповідь на 1 від Гість: natali981
Фарш може бути різним, з різних сортів мяса, але обовязково додайте ложку сметани, він триматиметься купки і разом з тим буде соковитим і смачним. /яйце - це само собою/ !!!
Лесь Кавун
626.01.13, 14:50Відповідь на 2 від Гість: Pamadka*
нізя - делікатес білі гриби заміни печерицями це ж так просто !!!
Гість: natali981
726.01.13, 14:51Відповідь на 5 від Лесь Кавун
Гість: Pamadka*
826.01.13, 14:51Відповідь на 6 від Лесь Кавун
та шо т о так много всего и на одни налисники
Лесь Кавун
926.01.13, 14:52Відповідь на 3 від candy-candy*
між іншим - деякі креативні кухарі навіть трішечки бульону додають у фарш і у тісто я цього не роблю ... але щодо подачі на стіл ВИ НА 100% ПРАВІ !!!
Лесь Кавун
1026.01.13, 14:56Відповідь на 4 від дТОЛЯізХорола
смішні налисники - мої найулюбленіші їх на Львівщині готують найчастіше, особливо по селах
П.С.: я ж свідомо дав налисники з мясом, бо багато хто з молодих господинь не розуміють, як правильно треба готувати фарш для налисників, а в Інтернеті це питання взагалі не висвітлене. Я й звернув на це увагу, тому й подав саме цей рецепт..