Ставимо варити бульйон. Тут все по стандарту. Вода-м"ясо-закіпання-постійний збір піни-закладання цибулини.
Витягаємо цибулю, солимо бульйон тоді, коли м"ясо буде майже готове, тоді ж кидаємо картоплю.
За цей час не сачкуємо, Чистимо картофан, готуємо зажарку, приправи, ставимо варити яйця та шинкуємо грош... капусту :)
Зажарка:
До зажарки кидаємо порізані цибулю, солодкий перець та натерті буряк з морквою. Ставимо смажити на олії, не забуваючи влити оцет. Вже в піджарену зажарку доливаємо томатну пасту розбавлену водою. в такому вигляді лишаємо булькати хвилин 10
Приправи:
Шинкуємо часник та варені яйця. Готуємо перець, лаврушку, кріп та суміш трав. Відкладаємо в сторону, бо все це додаємо в саму останню чергу!
І Так. В готовий бульйон з кортоплею, виливаємо зажарку і висипаємо шинковану капусту. Нехай покипить не більше хвилинки, Висипаємо приготовлені приправи. Все. Закриваємо кришку і не рухаємо хвилин 15-30.
Сметану ми додаємо вже в розлитий по тарілках борщ. Смачного.
Познайомтесь ще з рецептом "Пишки Запорізькі з часником" які дуже рекомендую до цього бурщу. :)
Коментарі
Додати коментарЛевус
114.02.13, 01:00
Дуже детально (і весело) описано аж відчув запах борщу!
Rewand
214.02.13, 08:10Відповідь на 1 від Левус
Дякую, бажаю відчути ще й смак... Але наживо
анонім
325.02.13, 20:39
Спасибо! Очень захотелось попробовать этого борща...С пышками...
Rewand
425.02.13, 20:59Відповідь на 3 від анонім
Приезжайте к нам, я приготовлю с удовольствием
psw
57.03.13, 19:28
Спасибо за рецепт - вкусно!
Rewand
67.03.13, 22:56Відповідь на 5 від psw
Я маме завтра позвоню, передам ваши впечтления, она будет вам (нам, я же сынок ее )) благодарна... нашим мамам больше и не нужно!!!. Спасибо что они живы
psw
77.03.13, 23:15Відповідь на 6 від Rewand
Спасибо! Я немного изенил рецепт, пошаманив слегка с кол-вом ингредиентов и самое существенное - на 5-6 л надо давать не меньше 6 стол. ложек томатной пасты, иначе кислоты вообще не чувствуется. На самом деле, каждая хозяйка варит борщ по своему рецепту, я, например, использую 5 разных рецептов борщей, не считая зеленых. Ваш рецепт добавил - теперь их 6 (только самых вкусных и только тех, которые по вкусу друг от друга сильно отличаются).
Rewand
88.03.13, 00:32Відповідь на 7 від psw
Я к сожалению пользуюсь томатной пастой из супермаркета, она не кислая, дайте хоть 10 ложек. Тут кислота сторонняя нужна, уксус или лимонка. Я не люблю кислинку, по этому не советник. На счет избранных рецептов борщей - я недавно открыл для себя несколько потряссных. Укр. Названия (мне так проще) Грибний - питний (без капусти\картоплі\томату) Мясний з катоплею\капустою\сметаною(заправлений), без томату. М"ясний - питний з фасолею без капусти\картоплі\томату. Все рецепты открыты мною недавно, существуют давно, но как всегда требовали моих поправок. )) Ко всем этим борщам настоятельно рекомендую пышки, рецептов борщей много, но пышки станут вашей изюминкой
Kim9
927.09.13, 13:44
якщо кидаєте оцет, то кидайте вже натуральний...
_кcю_
1023.05.14, 14:30
Дуже цiкава iнтерпретацiя, варто спробувати!
Але я всё ж таки люблю не на терку овочi терти, а нарiзати соломкою