Рецепти   Rewand

Пишки Мамині.

Пишки Мамині.

Готувалися традиційно до борщу маминого http://cook.i.ua/user/3966903/8482/. Але пам"ятаю коли на селі в 90-ті роки не було того асортименту продуктів які маємо ми зараз, така смакота пасувала не тільки до борщу. Спробуйте.

Інгредієнти:

борошно - 0.5кг
кисле молоко, кефір - 400гр.
сіль -1чайна ложка
цукор -1 чайна ложка
сода -1 чайна ложка
олія - 100+гр.
часник - пів голови.

Спосіб приготування

В кисляк сипемо соду. Мішаємо до тих пір, поки не візьметься зверху піною. Додаємо борошно, сіль та цукор.Вимішуємо. Можна замісити руками, можна в комбайні, я мішу в хлібопічці :)

Замісивши тісто до консистенції тіста на хліб, ну може трохи рідше (пробачте, більше порівняти нема з чим smutili) даємо відпочити хвилин 30 в теплому місці.

Розкатуємо тісто товшиною приблизно 5мм, та ріжемо на частини довільної форми (в моєму варіанті - ромбики :).

Розжарюємо сковорідку, вливаємо олію (пишки люблять більше олії)

Смажемо, перевертаємо, смажимо. :)

Готові пляцки перемащуємо шинкованим, або давленим часником. 

Все, смачного :)

рекомендую той самий Мамин борщ до якого пасують ці пишки:

http://cook.i.ua/user/3966903/8482/



Фотографії блюда

  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 7, з них друзів: 0.

  • El@n_
  • Fate
  • prominchik
  • Левус
  • _кcю_
7

114.02.13, 01:01

Просто, спробую до борщу обов"язково!

214.02.13, 08:12Відповідь на 1 від Левус

Пробуйте, потім враженнями поділетесь

317.02.13, 19:33Відповідь на 2 від Rewand

Сьогодні спробував - смакота!!! Всім сподобалось. Тільки тісто замішав без попереднього перемішування соди у кефірі. Але саме тісто витримав накритим у теплі аж 14 годин!(так сталося)) Всеодно дуже смачно!

417.02.13, 20:18Відповідь на 3 від Левус

14 ГОДИН!!!! Я б побоявся щось готувати після такої... витримки. Просто цікаво, як розкатували, кислим не було чути?

517.02.13, 21:38Відповідь на 4 від Rewand

Було легко кислим. При розкатуванні налипало більше як звично, але справився)

618.02.13, 09:45Відповідь на 5 від Левус

Ну що ж, смачного

718.02.13, 10:00Відповідь на 6 від Rewand

Ну що ж, смачногоЗгодом спробую рецепт дріжджовий

818.02.13, 10:10Відповідь на 7 від Левус

Давайте. Викладайте

921.02.13, 16:40

Это больше подходит к рецепту вергуны или хворост для взрослых. От пышек они отличаются, но изобретательно и на вкус неплохо. Спасибо.

1021.02.13, 17:00Відповідь на 9 від Папа

Вы пробовали? Это главное, мне важны впечатления а не названия. Я их помню с детства как пышки В свое время я был мягко говоря непослушным ребенком )), и вот сейчас набравшись ума (надеюсь) всеми силами стараюсь делать моей маме (осталась одна) такие приятности, я ей рассказываю что ее рецепты "работают" далеко ))) А я вот научился от жены варить Польский борщ, популярный тут на Галичине, тот который пьют, классный получился, буду делать следующий раз, выложу.

Додати коментар
Сторінки:
1
2
3
попередня
наступна