Продукт на основі рослинних і тваринних жирів, води, емульгаторів з додаванням ароматизаторів. Маргарин ділиться на два види: кухонний і столовий.
Кухонний маргарин застосовується для заправки перших і других гарячих страв, обсмажування м'яса, фаршів, картоплі та овочів.
Для других страв, закусок, виробів з тіста, які за смаком поєднуються з вершковим маслом, застосовують тільки столові сорти маргаріна. Деякі види маргаринів застосовують для виготовлення окремих видів тіста, що зазвичай зазначено на упаковці. Наприклад, «Для листкового тіста», «Для пісочного тіста», «Для крему», «Для випічки».
Маргарин перешкоджає швидкому очерствінню борошняних виробів, поліпшуються їх смакові якості, вони набувають золотистого кольору, приємного вершкового аромату і необхідної пишності.