Рецепти   Лесь Кавун

Форшмак по-галицьки

Форшмак по-галицьки

Львівяни, як і німці та чехи дуже полюбляють пиво. І нерідко постає питання, а з чим ж його пити ? Звичайно, що Ви зараз в один голос закричите: «Пиво пьют с раками». І не тільки !!! Ннімці, його полюбляють вживати з ковбасками, чехи з копченою рибою, а львівяни ... - з форшмаком. Друзі, тому й пропоную, Вам, рецепт форшмаку по-галицьки !!!

Інгредієнти:

1. м'ясо (телятина) - 150 г
2. м'ясо (куряче, філе) – 100 г
3. риба (оселедець) – 0,5 шт. (60 г)
4. картопля – 3 шт.
5. масло (вершкове) – 2 ст. ложки
6. яйця – 3 шт.
7. сметана – 3 ст. ложки
8. сир (голландський) – 1-2 ст. ложки
9. мука – 2 ст. ложки
10. маргарин – 2 ст. ложки
11. цибуля – 1 шт.
12. сухарі (паніровочні) – 1 ст. ложка
13. сіль – до смаку
14. перець – до смаку
15. мускатний горіх – до смаку
16. зелена цибулька – до смаку і для прикраси

Спосіб приготування


Підготовка 

Свіжий оселедець  промиваю, знімаю шкірку і виймаю кістки, заливаю  водою,  перекладаю кільцями цибулі,  додаю 1 столову ложку оцту  та ставлю на 2 - 3 години  промаринуватися. 

Виймаю  оселедець і замочую його  у молоці ще на 1 годину. 

Телятину  заливаю водою на 1 годину. 

Сметану  змішую з  томатом у пропорції   1:1. 

Чищу картоплю. Очищаю цибулину від лушпиння  та дрібнесенько ріжу. 

Технологія  приготування  форшмаку 

Куряче філе  відварюю  25 хвилин  у підсоленій воді з приправами. Картоплю  відварюю у підсоленій воді 20 хвилин. Зливаю воду. Обсмажую цибульку 5 хвилин на  маргарині. 

Телятину (можна й нежирну свинину) промиваю і ріжу дрібненькими шматочками та обсмажую в  маргарині 10  хвилин.  Оселедець ріжу кусочками. 

Відділяю  куряче м'ясо і  пропускаю,  разом з підсмаженою телятиною та оселедцем, через м’ясорубку з дрібною сіткою - двічі. 


Товчу картоплю  макогоном,  додаю дрібку перчику та  дрібку мускатного горіха  та обсмажену  цибульку.  Докладаю отриманий фарш,  муку,  вершкове масло,  сметану.  Добре перемішую  і  ще  раз пропускаю через м’ясорубку. 

Відділяю яєчні  білки від жовтків і збиваю їх міксером  у піну. Яєчні  жовтки перетираю з гірчицею, оцтом, олією і  дрібкою перцю.  Додаю  до нашого  картопляно-мясного  фаршу.  Досолюю,  і доперчую. Перемішую. 

Пательню  змащую маргарином змішаним з вершковим маслом, посипаю сухарями  і викладаю форшмак  рівномірним  шаром.  Вирівнюю верхню поверхню, тоді  гусячим пером змащую яйцем  і посипаю, натертим на дрібній терці,  сиром. Скроплюю  розтопленим  вершковим маслом  і ставлю  на середню поличку,   в духовку на 20 - 25 хвилин (190°С). 

Як тільки  форшмак почне відділятися від стінок пательні – він готовий  до вживання. 


Подача 

Форшмак подаю -  як закуску, тому  «розрізаю»  його на 2 частини   і  лопаткою викладаю одну частину на тарілку, а другу частину ставлю в холодильник.   Прикрашаю  дрібно нарізаною зеленою цибулею.   В соусниці подаю  сметанно-томатний  соус.  Подаю  з чорним хлібом.  Ставлю на стіл пляшечку "Львівського" пива.

Фотографії блюда

  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 39, з них друзів: 0.

  • gerod
  • Hudson Hawk
  • Jas
  • l1505
  • PROKHACH
  • Solus
  • spajk
  • волиняночка
  • Каштанка
43

Гість: Мартышка Чита

Гість: Pamadka*

230.01.13, 10:03

та я разорюсь от твоих рецептов

330.01.13, 10:06

*bokali *

430.01.13, 10:08Відповідь на 1 від Гість: Мартышка Чита

я би був щиро здивований, якщо б Ви не були першими

530.01.13, 10:08Відповідь на 1 від Гість: Мартышка Чита

630.01.13, 10:09Відповідь на 2 від Гість: Pamadka*

а шо "зайці" галичани вміють готувати з прадавніх часів і додали картоплю та оселедець та й отримали форшмак по-галицьки

730.01.13, 10:10Відповідь на 3 від abuela

Гість: Pamadka*

830.01.13, 10:11Відповідь на 6 від Лесь Кавун

а шо "зайці" галичани вміють готувати з прадавніх часів і додали картоплю та оселедець та й отримали форшмак по-галицькита счас я начинаю мужу к пиву заяц пекти

анонім

930.01.13, 10:11

Я б його і без пива із задоволенням зїв би. От тільки турбує одне -- Ви все готуєте "на протязі". Не застуджуєтеся? А рецепт

Гість: Мартышка Чита

1030.01.13, 10:12Відповідь на 4 від Лесь Кавун

я би був щиро здивований, якщо б Ви не були першими

Додати коментар
Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
9
попередня
наступна