Базилік

У кулінарії застосовують зелень базиліка, як в свіжому, так і висушеному вигляді. Зелень базиліка має холодячий злегка солонуватий смак, а своїм ароматом нагадує запах запашного перцю. Як приправу зелень базиліка застосовують при приготуванні різних національних страв у грецькій, італійській французькій, і кавказькій кухнях, її додають в різні овочеві салати, м'ясні та рибні страви, пасту, піцу, соуси та інші страви.
Базилік входить до складу різних пряних сумішей, так його суміш з розмарином набуває перцевого запаху, з чабером - підсилює гостроту страви. Також базилік добре поєднується з петрушкою, коріандром, м'ятою, майораном і естрагоном.
усі рецепти з Базилік

Популярні рецепти з Базилік