Рецепти   Hallya

Тыква: Галушки (клёцки, ньоки)

Тыква: Галушки (клёцки, ньоки)

Кльоцки чи клюски сказали б поляки. Ньоки — назвуть італійці. Галушки — скажуть українці. Як цю страву не називай і з чим не подавай- однаково буде дуже смачно. А якщо їх зробити із гарбуза, додати смачні приправи і додатки, то ще й дуже яскраво

Інгредієнти:

гарбуз 400г
борошно пшеничне 100 г
жовтки яєчні 1 г
масло вершкове 25 г
горіх мускатний
сіль
перець чорний мелений

Спосіб приготування

  1. Гарбуз почистити, нарізати крупними шматками, викласти у жаротривку форму і запекти до готовності приблизно 35-40 хвилин.
  2. Вага спеченого почищеного гарбуза має становити 400 г.
  3. Здрібнити гарбуз блендером, сполучити з вершковим маслом і прогріти.
  4. Вистудити, сполучити з борошном, жовтком, сіллю, чорним меленим перцем та мускатним горіхом, замісити тісто. Воно не має бути тугим, а має бути дуже податливим, «живим», бо тут дуже легко забити тісто і галушки стануть твердими.
  5. Чайною ложкою відділяти галушки, обкачувати їх у борошні і злегка притискати кожну виделкою для утворення неглибоких смужок-борозенок згори. Ці борозенки допоможуть поливці краще контактувати з галушками і надовше затримуватись під час їжі.
  6. Порціями відварити галушки у великій кількості підсоленої води.
  7. Після спливання галушок і повторного закипання води варити на вогні нижче середнього 2-3 хвилини.
  8. Вийняти  друшляком, дати стекти воді і відразу сполучити з поливкою, при бажжані посипати натертим сиром
Поливка:
  1. Вершкове масло (100 гр) розтопити на пательні, викласти у нього почищений і розрізаний навпіл зубчик часника і прогріти 1 хвилину.
  2. Вийняти часник.

Фотографії блюда

  • Додано автором

В обраному: 1, з них друзів: 0.

  • Hallya
1

Гість: Єgor)

17.10.21, 00:50

я раньше чистил, резал кабак на мелкие дольки, посыпал цукром и в духовку, але клёцыки выглядять не менш аппетытно, обовъязково спробую) Якщо-б у Кытайи росли кабакы, йисти k@Жена воны-б точно не стали)))