Мабуть, багато з Вас, або й усі, полюбляють таку страву як чанахи. Чанахи з'явилися, як блюдо, у XVI столітті, — коли картопля потрапила в Европу з Америки. Львівяни люблять це гостре блюдо, рецепт якого прийшов з карпатського регіону, де чанахи готували з баранини і фасолі, додаючи багато паприки і часнику. І хоча чанахи, рахується блюдом грузинської кухні /з баранини, баклажанів, помідорів, … тушених в глиняних горшиках/ вони отримали популярність і далеко за межами Грузії - в тому числі і у Львові, де це блюдо сприймається жителями, як елемент галицької кухні і їх подають ледь не в кожному кафе або ресторані. Хоча і готують чанахи з деякими відмінностями від класичного грузинського рецепту, бо свій вплив вніс карпатський рецепт. Що цікаво, всюди /Азербайджан, Арменія, …/ чанахи смакують по іншому, оскільки відрізняються рецептом їх приготування. Поділюся і я своїм. Рекоменду.ю !!!
1. м'ясо (жирна свинина) – 750 г
2. борошно – 1 купачиста ст.. ложка
3. картопля – 650 г
4. баклажани (свіжозаморожені) – 250 г
5. смалець – 2 + 2 ст. ложки
6. томатна паста (домашня (або один помідор «малинівка»)) – 2 ст. ложки
7. фасоля (червона) – 400 г
8. олія (соняшникова) – 3 ст. ложки
9. цибуля – 1 велика головка
10. морква (маленька) – 1 шт.
11. грибний порошок – 1 ст. ложка
12. кріп – пучок
13. спеції (до мясних страв) – 1 щіпка
14. перець – 3 щіпки
15. часник – 5 зубчиків
16. приправа (овочева) – 1 щіпка
17. лавровий лист – 1 листочок
18. паприка – на кінчику ножа
19. сіль – до смаку
для коржів
1. квасне молоко - 1 склянка
2. яйце - 2 шт
3. масло - 70 г
4. цукор – пів ч. ложки
5. сода – пів ч. ложки
6. мука – 2,5 склянки
Коментарі
Додати коментарrenatashka
128.04.13, 15:37
Дякую! Дуже смачно!
Лесь Кавун
228.04.13, 15:39Відповідь на 1 від renatashka
весна - хочеться чогось такого
Rino_2
328.04.13, 19:14
ось через тиждень я чанахи за цим рецептом і приготую !!! Лесь, в мене не має грибного порошку ??? Якщо я заміню його печерицями ? Можна ?
Olg@Crimea
428.04.13, 22:00
Вкусно и красиво!!!!!!!!!
Mаряна*
528.04.13, 22:40
я придивилася до другої і третьої фотки, то Ви не лише грибний порошок сипите, але й білі сушені гриби теж
Кислица
629.04.13, 00:42
ТНЕ*
729.04.13, 09:21
вкусняшка
Алінка_1****
829.04.13, 11:40
как всегда рецептик, то что надо всегда удивляюсь, это ж сколько надо потратить времени, чобы подготовить такой рецепт да ещё и з фотками
КумПаніЯ
929.04.13, 19:30
додав в обране; хай жінка після свят приготує
ОлексаДовбуш*
1030.04.13, 11:49
в нас в Карпатах це блюдо має назву - печеня. Мясо з верхньої частини стегна барана. Багато паприки, фасолі і часнику. Є й бульба. Готуємо у глиняному горщику, який ставиться у піч на ніч.