Рецепты   Rewand

Борщ Запорізький. Мамин рецепт мною удосконалений :)

Борщ Запорізький. Мамин рецепт мною удосконалений :)

Борщ класичной у мойому розумінні який готувала нам мама, з моїми доповненнями.

Ингредиенты:

мясо будь яке грамів 500 аби з кістками було
картопля 0.5кг.
капуста 300гр.
цибуля 2 шт. середні (одну кинете варити до мяса)
морква 1шт. (середня, приблизно 200гр)
перець солодкий (пів-перчини з супермаркету, приблизно 100 гр.)
буряк червоний 200-300гр.
олія 50-100гр.
томатна паста 2 ст. ложки
1 чайна ложка оцту
яйце 2шт.
часник 2-3 зубчика
лавровий лист 2-3 листочка
за смаком:
сіль
перець чорний,
перець червоний
суміш трав хмелі-сунелі
кріп

Способ приготовления

Ставимо варити бульйон. Тут все по стандарту. Вода-м"ясо-закіпання-постійний збір піни-закладання цибулини.

Витягаємо цибулю, солимо бульйон тоді, коли м"ясо буде майже готове, тоді ж кидаємо картоплю.

За цей час не сачкуємо, Чистимо картофан, готуємо зажарку, приправи, ставимо варити яйця та шинкуємо грош... капусту :)

Зажарка:

До зажарки кидаємо порізані цибулю, солодкий перець та натерті буряк з морквою. Ставимо смажити на олії, не забуваючи влити оцет. Вже в піджарену зажарку доливаємо томатну пасту розбавлену водою. в такому вигляді лишаємо булькати хвилин 10

Приправи:

Шинкуємо часник та варені яйця. Готуємо перець, лаврушку, кріп та суміш трав. Відкладаємо в сторону, бо все це додаємо в саму останню чергу!

І Так. В готовий бульйон з кортоплею, виливаємо зажарку і висипаємо шинковану капусту. Нехай покипить не більше хвилинки, Висипаємо приготовлені приправи. Все. Закриваємо кришку і не рухаємо хвилин 15-30.

Сметану ми додаємо вже в розлитий по тарілках борщ. Смачного.

Познайомтесь ще з рецептом "Пишки Запорізькі з часником" які дуже рекомендую до цього бурщу. :)

Фотографии блюда

  • Добавлено автором
показать всех

В избранном: 13, из них друзей: 0.

  • Bimep
  • emer
  • fair101
  • kardiff
  • levytsja
  • milanyaa
  • Olenk@
  • papados
  • Vikulia1
  • Юльчик@
7

114.02.13, 01:00

Дуже детально (і весело) описано аж відчув запах борщу!

214.02.13, 08:10Ответ на 1 от Левус

Дякую, бажаю відчути ще й смак... Але наживо

325.02.13, 20:39

Спасибо! Очень захотелось попробовать этого борща...С пышками...

425.02.13, 20:59Ответ на 3 от papados

Приезжайте к нам, я приготовлю с удовольствием

57.03.13, 19:28

Спасибо за рецепт - вкусно!

67.03.13, 22:56Ответ на 5 от psw

Я маме завтра позвоню, передам ваши впечтления, она будет вам (нам, я же сынок ее )) благодарна... нашим мамам больше и не нужно!!!. Спасибо что они живы

77.03.13, 23:15Ответ на 6 от Rewand

Спасибо! Я немного изенил рецепт, пошаманив слегка с кол-вом ингредиентов и самое существенное - на 5-6 л надо давать не меньше 6 стол. ложек томатной пасты, иначе кислоты вообще не чувствуется. На самом деле, каждая хозяйка варит борщ по своему рецепту, я, например, использую 5 разных рецептов борщей, не считая зеленых. Ваш рецепт добавил - теперь их 6 (только самых вкусных и только тех, которые по вкусу друг от друга сильно отличаются).

88.03.13, 00:32Ответ на 7 от psw

Я к сожалению пользуюсь томатной пастой из супермаркета, она не кислая, дайте хоть 10 ложек. Тут кислота сторонняя нужна, уксус или лимонка. Я не люблю кислинку, по этому не советник. На счет избранных рецептов борщей - я недавно открыл для себя несколько потряссных. Укр. Названия (мне так проще) Грибний - питний (без капусти\картоплі\томату) Мясний з катоплею\капустою\сметаною(заправлений), без томату. М"ясний - питний з фасолею без капусти\картоплі\томату. Все рецепты открыты мною недавно, существуют давно, но как всегда требовали моих поправок. )) Ко всем этим борщам настоятельно рекомендую пышки, рецептов борщей много, но пышки станут вашей изюминкой

927.09.13, 13:44

якщо кидаєте оцет, то кидайте вже натуральний...

1023.05.14, 14:30

Дуже цiкава iнтерпретацiя, варто спробувати!
Але я всё ж таки люблю не на терку овочi терти, а нарiзати соломкою

Добавить комментарий
Страницы:
1
2
предыдущая
следующая