Технологія приготування молодої картоплі в сметані
Ставлю чайник на газ і заливаю у нього 2 л води.
Дуже молоду картоплю ретельно мию у воді, тоді за допомогою ножика зішкрібаю шкірочку і вирізаю вічка. Велику картоплю ріжу на чотири частини, середню на дві. Промиваю у воді, ретельно переглядаючи чи всі вічка вирізані.
Ставлю каструлю на великий газ. Каструлю на 1/3 заливаю гарячою кип’яченою водою з чайника. Встановлюю сітку і насипаю картоплю – варка на пару. Закриваю кришку і через 2 хвилини, коли вода закипить, збавляю газ на мінімум і відварюю картоплю 14 хвилин. Поки картопля вариться на пару мию та нарізаю кріп і зелену цибулю.
Пробую ножем чи картопля майже готова.
Знімаю сітку з картоплею, виливаю з каструлі воду. Висипаю картоплю в каструлю, солю і заливаю кип’яченим молоком. Кидаю дрібку перцю. Ставлю на газ на 3-4 хвилини, аж тільки після цього додаю свіжу сметану, домашнє вершкове масло, кріп та зелену цибулю. Ставлю на малий газ ще на 1-2 хвилини, щоб картопля прокипіла.
Подача
Зразу ж гарячою розкладаю на тарілки та добряче поливаю утвореним сметанним соусом з зеленню.
Подаю на стіл як повноцінне блюдо, з салатом з помідорів і огірків. В склянки наливаю молоко (або квасне молоко – хто як любить). Ставлю на стіл свіжоспечений білий хліб.
Порада: молода картопля в сметані є одним з найкращих гарнірів до м’ясного.
Смачного, Друзі !!!
Коментарі
Додати коментарPerovdupu
110.02.13, 21:40
Питання з залу - де взяти молоду неєгипетську картоплю в лютому?
Olg@Crimea
210.02.13, 21:45Відповідь на 1 від Perovdupu
Это не просто картошка! Это хочется выскочить из зимы.... И ведь правда как это вкусно!!!!
Лесь Кавун
310.02.13, 21:47Відповідь на 1 від Perovdupu
відповідь з президії - почекати до червня
П.С.: я на єгепитську дивитися навіть не хочу !!! Ось наша бульба, наприклад, 40-каденка, вирощена без хімії на органіці, то є бульба ... і саме про неї я й веду мову в рецепті !!!
Лесь Кавун
410.02.13, 21:49Відповідь на 2 від Olg@Crimea
та про то і йде мова, що в мене по молодій картопельці в сметані харчова ностальгія
Лесь Кавун
510.02.13, 21:51Відповідь на 2 від Olg@Crimea
А у Вас в Сімферополі свою картоплю теж в червні починають села вивозити на базар, чи скоріше. Бо в Закарпатті в кінці травня !!!
Perovdupu
610.02.13, 22:02Відповідь на 2 від Olg@Crimea
Так, а на фоні весняної природи так ще смачніше виходить!
Perovdupu
710.02.13, 22:04Відповідь на 3 від Лесь Кавун
Я египтобульбофілії й не підозрював нікого Так, зауважив по ходу питання...
Лесь Кавун
810.02.13, 22:07Відповідь на 6 від Perovdupu
ви очевидно маєте на увазі запечену у фользі з салом і цибулькою ... на природі
Богдан Ляшко
910.02.13, 22:08
Гарна картопелька! - я теж саме так готую!!!
Лесь Кавун
1010.02.13, 22:11Відповідь на 7 від Perovdupu
і що саме цікаве так те, що і сорти наші взяли а вирощувати не вміють
В нас по селах люди сотнями років обробляють ці городи біля хати і кожного року на десять соток вивозять машину гною ... і ніякої хімії !!! Бо ж самі її їдять це по перше, а по друге - насіннева не долежить до весни - почорніє і зігниє !!!