Рецепти   Rиsя

Картопля "комплимент мужчині" або "картопля по-селянськи"

Картопля "комплимент мужчині" або "картопля по-селянськи"

Гостренька з часничком, з підсмаженою шкоринкою, відтінена смаками зелені петрушки й кропу. Вітамінний та смаковий вибух в роті. Шок смакових рецепторів та візуально-естетичний шок)

Інгредієнти:

1. картопля 1 кг (підходить як молода, так і стара)
2. петрушка (зелень) 30 г
3. кріп (зелень) 30 г
4. рафінована олія для смаження - десь з пів-стакану
5. часник 1 голівка (30-40 г очищених зубків)
6. сіль на смак (приблизно 1 ч.л )

Спосіб приготування

1. Неочищену картоплю замочити у теплій воді на пів-години чи більше

Готуємо український соус "песто"))))) :
2. Зелень промити, дрібно накрішити.
3. Часник очистити, вичавити через часникодавку у посудину до зелені.
3. Додати сіль
4. Надіваємо одноразову силіконову або поліетиленову рукавичку, і щосили чавимо наш соус у руці до виділення чималої кількості соку. Якщо Ви на облаштованій кухні - скористайтеся погружним блендером, або міксером-подрібнювачем (як справжній "песто").



5. З картоплі шкірки не очищаємо. Натомість ретельно відмиваємо попередньо замочену картоплю новою губкою для посуду (її жорсткою стороною). Та двічі полощемо у чистій воді.

6. Ставимо на сильний вогонь пательню.

7. Картоплю нарізаємо грубими скибками. Для цього розрізаємо навпіл упоперек, тоді кладемо долі зрізом - і на чотири (або на шість) навхрест, цього разу вздовж.

8. До розігрітої пательні вливаємо на пів-пальця від дна олію. Чекаємо щоб вона теж розігрілася.

9. Смажимо картоплю на дуже сильному вогні до золотавої скоринки (не накриваючи кришкою).



10. Зменшуємо вогонь, і доводимо до готовності під кришкою.

11. З'єднуємо наш соус "песто" з картоплею, та добре перемішуємо. Слідкуємо, щоб після додавання соусу наша картопля більше не грілася ніде (якщо в вас електроплитка - треба зняти з конфорки).

!!!На вогонь не ставити після додавання соусу - це знищить смак.

12. Одразу ж подавати до столу прямо на сковорідці. Можна прикрасити консервованим або печеним стручком перцю, та засмаженою голівкою часнику.


Фотографії блюда

  • Додано автором

В обраному: 4, з них друзів: 0.

  • emer
  • eva 67
  • Zlagoda*
  • светик 2209
2

215.06.16, 18:10Відповідь на 1 від Zlagoda*

Что, уже готовила?
Спасибо за "лайк"