Готуємо український соус "песто"))))) :
2. Зелень промити, дрібно накрішити.
3. Часник очистити, вичавити через часникодавку у посудину до зелені.
3. Додати сіль
4. Надіваємо одноразову силіконову або поліетиленову рукавичку, і щосили чавимо наш соус у руці до виділення чималої кількості соку. Якщо Ви на облаштованій кухні - скористайтеся погружним блендером, або міксером-подрібнювачем (як справжній "песто").
5. З картоплі шкірки не очищаємо. Натомість ретельно відмиваємо попередньо замочену картоплю новою губкою для посуду (її жорсткою стороною). Та двічі полощемо у чистій воді.
6. Ставимо на сильний вогонь пательню.
7. Картоплю нарізаємо грубими скибками. Для цього розрізаємо навпіл упоперек, тоді кладемо долі зрізом - і на чотири (або на шість) навхрест, цього разу вздовж.
8. До розігрітої пательні вливаємо на пів-пальця від дна олію. Чекаємо щоб вона теж розігрілася.
9. Смажимо картоплю на дуже сильному вогні до золотавої скоринки (не накриваючи кришкою).
10. Зменшуємо вогонь, і доводимо до готовності під кришкою.
11. З'єднуємо наш соус "песто" з картоплею, та добре перемішуємо. Слідкуємо, щоб після додавання соусу наша картопля більше не грілася ніде (якщо в вас електроплитка - треба зняти з конфорки).
!!!На вогонь не ставити після додавання соусу - це знищить смак.
12. Одразу ж подавати до столу прямо на сковорідці. Можна прикрасити консервованим або печеним стручком перцю, та засмаженою голівкою часнику.
Коментарі
Додати коментарZlagoda*
115.06.16, 16:58
Rиsя
215.06.16, 18:10Відповідь на 1 від Zlagoda*
Что, уже готовила?
Спасибо за "лайк"