Рецепти   vova07

Как приготовить йогурт с джемом

Как приготовить йогурт с джемом

Маленькая йогурница помогает творить настоящие чудеса с молоком. И йогурт с джемом – лишнее тому подтверждение. Есть его можно, как деткам, так и взрослым.

Інгредієнти:

молоко – 1 л

йогурт (без добавок) – 120 г

джем (любой) – 6 ст. ложек

Спосіб приготування

Как готовить

На дно каждого стаканчика выкладываем по 1 ст. ложке джема. Смешиваем молоко с йогуртом до получения однородной консистенции и разливаем по стаканчикам. В йогуртнице устанавливаем режим приготовления десерта на 8 часов. Подаем охлажденным.

Что отличает домашний йогурт от магазинного? В свежеприготовленном йогурте количество микроорганизмов оптимально сбалансировано! Бифидо- и лактобактерии, которые также входят в состав, являются защитниками нашего организма. Целебные свойства бактерий сохраняются, так как они не подвергаются термической обработке и не разрушаются. Это так называемый «живой йогурт», который хранится не дольше 3 дней и поэтому не теряет своих волшебных свойств.

Фотографії блюда

  • Додано автором

В обраному: 2, з них друзів: 0.

  • KATRIN76
3

124.04.12, 13:37

Домашній йогурт: берем куплене молоко і куплений йогурт і куплений джем

Гість: Лариса_Днепр

230.10.12, 09:17Відповідь на 1 від Лінкольн

Домашній йогурт: берем куплене молоко і куплений йогурт і куплений джемА вы можете предложить какой-то другой рецепт? Если да, то с удовольствием прочитаю и воспользуюсь.

330.10.12, 09:25Відповідь на 2 від Гість: Лариса_Днепр

Самий головний інгрідієнт. Берем одну корову, ну а далі розібратись не важко

428.11.12, 22:25Відповідь на 2 від Гість: Лариса_Днепр

Рецепт йогурта без йогуртниці.. Щойно приготував.. Треба б викласти з фото, але пізніше.
Молоко - 1 л (В пакеті, чим свіжіше - тим краще. Можна з домашнього, якщо нема сумнівів у якості.. Ринкове розливне - не підходить, його все ж рекомендують кип"ятити.. а з кип"яченого молока - йогурт, як на мене, з присмаком манки що для мене неприйнятно. Може когось і влаштує..).
Йогурт магазинний - 0,5 стаканчика чи як обізвати цю штуку заліплену зверху фольгою, містить 115 гр продукту (я беру Живинку, але повинен підійти будь-який) - для закваски. Бажано без наповнювача, але можна і з ним, краще безколірним.

528.11.12, 22:43Відповідь на 2 від Гість: Лариса_Днепр

Продовження:
Молоко РАЗОМ з пакетом - в каструлю з водою і на плиту - гріємо, можна і пропастеризувати так, градусів до 80 (необовязково)... Коли схолоне до температури пристойно теплого (градусів 45-50), розбавити окремо йогурт і процідити через ситечко в молоко (відділяємо наповнювач йогуртовський , щоб не бродив там..), яке перелите у скляніу банку. Саму банку - в каструлю з теплою водою, зверху - рушником і залишаємо на ніч. Температура тримається, йогурт готується. На ранок отримуємо 1 л. йогурту вже кімнатної температури. Тепер його в холодильник і за призначенням. 3 дні стоїть гарантовано.
З.І. Коли експериментував, спочатку виходило через раз. При зависокій початковій температурі бактерії можуть загинути.. при низькій - процес затягується. Зараз вже "процес пішов"

628.11.12, 22:56Відповідь на 2 від Гість: Лариса_Днепр

З.І. Наповнювачі - варення, банан, сік, заморожені фрукти і т.д. - як на мене варто додавати безпосередньо перед вживанням (блендер в помосч ) ІМХО: штучний ванілін (ванільний цукор) - бека.
З.З.І. Рецепт можна змінювати, головне - якісне молоко, закваска, температурний режим. До речі, виявляється йогуртова закваска - з термофільних мікроорганізмів - оптимальна температура для них ~45 градусів
Цікаве тут:
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%99%D0%BE%D0%B3%D1%83%D1%80%D1%82
http://ru.wikipedia.org/wiki/Lactobacillus_bulgaricus
Смачного

729.11.12, 07:28Відповідь на 6 від G-ray