Рецепты   БілаКоролева

Шоколадний торт з вафельним кремом

Торт привернув мою увагу складом інгредієнтів, особливо для крему.

Ингредиенты:

бісквіт:
3 цілих яйця
8 жовтків
15 г меду
300 г цукру
30 г какао порошку
130 гр борошна
50 г картопляного крохмалю
крем:
100 г яєчних білків (це обов'язкова умова, саме 100 грамів білків)
270 г вершкового масла
250 г шоколадно-горіхової пасти
200 г шоколадних вафель
200 мл молока
ганаш
150 мл вершків
150 чорного шоколаду 75%

Способ приготовления

- Духовку включити на 180 С.


 


- У чашу
кухонного комбайна (або у велику миску) покласти 3 цілих яйця і 8
жовтків (100 г білків нам знадобляться в подальшому для крему) і почати
збивати з 200 г цукру і медом. Збивати приблизно 15-20 хвилин, до
отримання світлої пухкої маси. Вимкнути міксер.


 


 


 


- Просіяти
борошно, крохмаль і какао-порошок. Ввести частинами сухі інгредієнти в
яєчну суміш, щоразу акуратно перемішуючи лопаткою рухами знизу вгору,
щоб повітряна маса не опала. Перекласти тісто в підготовлену (змащену
маслом і присипану борошном) форму діаметром 24 см. І поставити
випікатися бісквіт в розігріту духовку приблизно на 45 хвилин. У
будь-якому випадку орієнтуватися по своїй духовці і готовність бісквіта
перевірити дерев'яною шпажкою.


 




 


- Готовий бісквіт дістати з духовки і повністю остудити на решітці.
Бісквіт
виходить гарний, досить високий, приблизно 6 см ..... Я його завжди
роблю напередодні, таким чином даю йому як слід "відпочити", а після
його і розрізати легше.


 




Перейдемо до підготовки крему.


 


- У чаші
кухонного комбайна (або за допомогою ручного міксера) збити розм'якшене
вершкове масло (250 г) і шоколадно-горіхову пасту (250 г) до отримання
пухкої однорідної маси. Перекладіть отриманий масляний крем у велику
миску і тримаєте в прохолодному місці (але не в холодильнику), поки ми
буде займатися наступним етапом в приготуванні крему ...


 


- Займемося
приготуванням італійської меренги, яку додамо потім до нашого
шоколадно-масляного крему. У невеликій кухлик налити воду (35 г) і
покласти 75 г цукру. Поставити на слабкий вогонь і дати закипіти,
постійно помішуючи, щоб цукор розчинився. При приготуванні цього сиропу
найкраще користуватися кухонним термометром. Сироп повинен досягти
температури 121 С. Але якщо термометру немає, то сироп має кипіти не
більше 1-ї хвилини від початку закипання.


 


 


 


- Тим часом
починаємо збивати білки (100 г) з цукром (25 г). Як тільки сироп
досягне потрібної температури, починаємо вливати його тонкою цівкою в
білки (не перестаючи збивати). Збивайте доти пір, поки маса не стане
щільною, гладкою, блискучою і пухкою, а також до повного охолодження
маси.


 


- Беремо
вафлі. Фактично, це звичайнісінькі вафлі з класичним
шоколадно-горіховим смаком ))).Подрібнюємо їх за допомогою блендера до
крихти, але не в порошок!


 


 


 


- У готові збиті білки додаємо по частинах шоколадно-масляний крем і акуратно перемішуємо до однорідності.


 


- В кінці додаємо вафельну крихту і знову перемішуємо. Крем готовий !!! Він надзвичайно смачний! І його виходить багато! ))))


 




Тепер беремо бісквіт і розрізаємо його на три однакових коржа.


 


 


 


Підігріти 200 мл молока. Перший корж покласти на блюдо. Змочити його гарячим молоком за допомогою пензлика.


 


 


 


Крем
потрібно поділити на дві частини, так як змащуватися кремом будуть
тільки 2 коржі. Верхній корж не змащуємо! ... Фактично, товщина коржів
збігається з товщиною крему ...)))


 


Отже, перший змочений молоком корж намащуємо половиною крему.


 


Потім накриваємо другим коржем, змочує його молоком і покриваєємо кремом.


Накриваємо останнім третім коржем і змочуємо його залишками молока. Відставити убік, бажано в прохолодне місце.


 


Готуємо шоколадний ганаш для прикраси.


 


- У
каструльку налити вершки і додати м'яке вершкове масло (20 г). Ставимо
на дуже слабкий вогонь і, помішуючи, даємо маслу повністю розтанути.


 


- Не доводячи до активного кипіння вершки, додати в каструльку шматочки шоколаду.


 


- Помішуючи
дерев'яною ложкою, дати шоколаду повністю розчинитися, маса трохи
загусне. Відставити ганаш з вогню і дати охолонути. ...


 


- Як тільки
ганаш трохи загус, я перенесла його на поверхню торта і розподілила за
допомогою лопатки, покривши ним також і боки торта.


 


- Торту краще дати постояти ніч у холодильнику. Тобто, наступного дня він набагато смачніший! ...


 


А потім кликати в гості друзів ..., ну, або тих, з ким Ви хотіли б розділити чарівний смак цього торта.


 





І НАСОЛОДЖУВАТИСЯ !!! ))))


 


Бажаю отримувати вдячність словами:"На Землі ТАК не готують!")

http://gazeta.ua/ru/blog/46081/divuyemo-ridnih-tortami

В избранном: 1, из них друзей: 0.

  • Traveller Eka
0