Рецепти   Bimep

Торт з... квасолі

Торт з... квасолі

Якось бабуся в Варшаві пригостила тортом за рецептом своєї прабабці. Торт дечим нагадував наш "Київський" з горішками. Якби вона не сказала, що тут є квасоля - ніхто б ніколи не здогадався.

Інгредієнти:

2 склянки білої квасолі
2 стакани цукру
10 яєць
1 склянка білих розмелених або натертих на тертці сухарів
трожи рому чи ромової еменції для аромату
5-6 грецьких горіхів
дрібка солі

Спосіб приготування

Квасолю замочіть на кілька годин і відваріть до напівготовності, щоб вона була вже не твердою, але ще не м'якою. Воду злийте, а квасолю остудіть і пропустіть через м'ясорубку.
Акуратно розбийте яйця і відділіть білки від жовтків. Білки поставте в холодильник, а жовтки збийте з цукром. Потім додайте їх до перемеленої квасолі. Посоліть і гарно перемішайте - вийде квасолеве тісто.
Збийте до міцної піни білки і обережно перемішайте з основним тістом, всипаючи потроху мелені сухарі.
Ще до збиття білків потрібно підготувати форму: змастити її маслом і постелити на дно пергамент або промаслений папір. Духовку розігріти.
Перемішану обережними рухами масу викладіть в форму і поставте випікатись. Це займе 40-45 хвилин при 200 градусах. З готового коржа зніміть папір поки він гарячий. Поріжте корж обережно на три горизонтальні частини тонким гострим ножем.кожну частину покропіть ромом, змажте будь-яким кремом (я для цього використовую збиту з цукром сметану) і складіть разом. Верх прикрасьте крмемом і цілими половинками грецьких горіхів.

Фотографії блюда

  • Додано автором

В обраному: 2, з них друзів: 0.

  • Tanusha
  • Нюsha
2

120.03.17, 20:31

Для створення музичного оркестру -