Riz au lait (Rice pudding) - Рисовий пудинг від Реймонда Блана

Riz au lait (Rice pudding) - Рисовий пудинг від Реймонда Блана

Французька класика яку можна легко приготувати в дома. Готував це десятки разів , дуже сподобалось. Мабуть можна порівняти з рисовою кашею з яблуками і молоком але текстура набагато ніжніша і солодша. Рекомендую ознайомитись з автором Raymond Blanc та передачею Raymond Blanc's Kitchen Secrets. Рецепт взяти з серії s2e4 Pudding

Ингредиенты:

моя адаптація інгредієнтів

100g звичайного круглого рису
молока
50-70г цукру в залежності від смаків
10г ванільного цукру

інгредієнти по рецепту
150g круглого рису для пудингу
1.7l молока
100g цукру
2 столових ложки ванільного сиропу

для подачі
50г цукру
газова лампа або ж духовка з грилем

Способ приготовления

1 Рис добре промити 


2 Молоко ,рис , цукор і ванільний цукор з мішати все в одні каструльці і поставити на середній вогонь і перемішати щоб цукор розчинився

3 Коли закипеть , збавити  вогонь на мінімум і готувати ще 20 хв, легенько перемішувати  кожних 3 - 5 хвилин щоб риз не склеювався. Розігріти духовку до 150*С.

4 Перекласти пудинг в форму для випікання ( я готував в тій ж каструльці) і поставити в духовку ще на 20 - 30хв

5 Вийняти і дати остигнути. в рецепті сказано подавати теплим ,але мені чомусь найбільше сподобався холодним прям з холодильника. тоді він стає кремовим і шовковистим 

додатково ( при бажанні)
перед подачею , можна створити на порції карамель - посипати тонким слоєм цукру і кармелізувати газовою лампою або в духовці гриль,але це вже  для перфекціоністів ;)

Пробував різні варіації добавляв шоколад і какао порошок , фрукти і тому подібне . але найбільше сподобалось саме класичний варіант.

Фотографии блюда

  • Добавлено автором
  • Добавлено автором

В избранном: 1, из них друзей: 0.

  • vilga
4