Рецепты   Rиsя

Гарбузяна каша з карамелізованого гарбуза. Справді смачна

Гарбузяна каша з карамелізованого гарбуза. Справді смачна

дуже корисна і смачна страва. Одного разу чоловік мені говорить: "котику, я приготував гарбузяну кашу, знаю ти її любиш". Мене від неї трохи не вивернуло, та я не зізналася у цьому. Насправді, немає нічого гіршого у гарбузяній каші, за зварений гарбуз. Його не можна варити.

Ингредиенты:

молоко - 1,5 л
крупа - можна брати манну - пів склянки, приблизно 100 - 150 г, або попередньо зварену рисову кашу - 200 - 250 г
гарбуз - 1 кг, важливо, щоб м якуш був яскравого помаранчового кольору, ні в якому разі не зелений і не жовтий.
дрібка солі, 1-2 ст.л. цукру, за бажанням можна додати ванілі - на кінчику ножа, стільки ж імбирю та бадьяну, кориці.

Способ приготовления

Очищаємо гарбуз від шкірки, від насіння, розрізаємо на скибки. Печемо гарбуз у духовці, прикривши його фольгою, доти, доки сік не почне карамелізуватися. Ви це помітете, коли сік в якомусь місці почне набирати коричневого забарвлення, а м якуш лишатиметься помаранчевим. Це десь з годину за температури 200 - 180 градусів.

Молоко доводимо до кипіння вкинувши дрібку солі. Зменшуємо вогонь, та так, щоб трохи кипіло. Обережно, потроху всипаємо сухі манні крупи, не перестаючи змішувати. Або ж просто додаємо зварений рис. Додаємо цукор. Інші спеції за бажанням.

Запечений гарбуз, перетираємо до стану пюре. Додаемо до каші, добре перемішуємо, даємо закипіти на легенькому вогні і хвилину-три покипіти. Знімаємо. Подаємо гарячим. Особисто я обожнюю подавати із зеленим чаєм.

Фотографии блюда

  • Добавлено автором
показать всех

В избранном: 36, из них друзей: 0.

  • alexa_2004
  • AlinkaS
  • ILA_YA
  • milanyaa
  • nika22
  • Starij Lev
  • Аniram
  • Анна В
  • няма
17

127.12.09, 23:36

З радістю ставлю плюс, за методику описування рецепту. Тут зразок того, що у рецепті є живинка, вистраданий геній, а не просто друкарські здібності. Я можу повірити, що коли я буду у Вас в гостях ця страва(та інші) будуть у Вас на столі.

227.12.09, 23:48

Тут маю додати: дійсно усі рецепти приготування гарбуза починаються з ВІДВАРКИ але закінчуються ПЕЧЕННЯМ. ще через те звертаю увагу, що моя мама гворіє печінкою, а Гарбуз є у цій справі ліками. Цікаво б дізнатися, яким сортом чаю Ви запиваєте? І дарую свій рецепт "Чайні Яйця" http://cook.i.ua/user/1644892/

328.12.09, 01:06Ответ на 2 от Крилами віри

ой, стільки хороших слів... дякую
Я обожнюю чай "Око фенікса", а ще "Изумрудный лотос", але це дуже дорогі, і дозволяю собі лише інколи. А зазвичай зелений чай "Саусет" майже завжди в мене у наявності

428.12.09, 01:11Ответ на 2 от Крилами віри

А описано в мене все так детально тільки тому, що після школи два роки нікуди не поступила, і за ті два роки вивчила усі кулінарні книжки вдома

528.12.09, 01:39Ответ на 4 от Rиsя

Гаразд, Вашу відповідь перенесено у мою тему на іншому книжковому форумі "Как работает книга..." http://www.bookclub.ua/forums/?forum_id=11&forum_msg_id=289045&forum_pn=0&forum_pp=20

628.12.09, 08:12Ответ на 5 от Крилами віри

Добре, подивимось... Після роботи ввечері

74.01.10, 14:27Ответ на 3 от Rиsя

ой, стільки хороших слів... дякую
Я обожнюю чай "Око фенікса", а ще "Изумрудный лотос", але це дуже дорогі, і дозволяю собі лише інколи. А зазвичай зелений чай "Саусет" майже завжди в мене у наявності
Чай Саусеп

84.01.10, 20:07Ответ на 7 от LiS_67

ой, стільки хороших слів... дякую
Я обожнюю чай "Око фенікса", а ще "Изумрудный лотос", але це дуже дорогі, і дозволяю собі лише інколи. А зазвичай зелений чай "Саусет" майже завжди в мене у наявності
Чай Саусеп
Точно)))) на пакетике так и написано)))

94.01.10, 20:31Ответ на 8 от Rиsя

ой, стільки хороших слів... дякую
Я обожнюю чай "Око фенікса", а ще "Изумрудный лотос", але це дуже дорогі, і дозволяю собі лише інколи. А зазвичай зелений чай "Саусет" майже завжди в мене у наявності
Чай Саусеп
Точно)))) на пакетике так и написано)))
я тоже обожаю чай....и Саусеп мне нравится

104.01.10, 21:17Ответ на 9 от LiS_67

Да, очень хороший чай. И по цене не так кусается, как тот же "око феникса" и "изумрудный лотос"

Добавить комментарий
Страницы:
1
2
3
предыдущая
следующая