Свіжу білоголовкову капусту обчищаємо і шаткуємо. Вже обчищені моркву, петрушку ( корінь ) та цибулю нарізаємо соломкою і пасеруємо.
Сушені гриби перебираємо, промиваємо, варимо і нарізаємо соломкою. Попередньо перебрану і замочену квасолю варимо до готовності.
У киплячу воду кладемо начищену і порізану кубиками картоплю. Коли вода закипить, кладемо шатковану капусту і варимо 15-20хв.
Потім додаємо варені, нарізані гриби, разом з відваром, варену квасолю, тушковані з томатом, цукром і оцтом буряки, пасеровані моркву, цибулю та петрушку, розведене у воді або бульйоні пасероване борошно, заправляють сіллю, чорним меленим перцем і варимо протягом 5-7хв.
Подаючи на стіл, у тарілку з гарячим борщем кладемо сметанку і трохи шкварків.
Все за кращими традиціями гуцулів!
Смачного!!!
Коментарі
Додати коментарУкраїнк@
17.06.11, 09:24
Справжній український червоний борщ!
Гість: xdfgnzfdh
28.06.11, 13:05
Справжній український червоний борщ! Только я в конце муку не добавляю в борщ,если готовлю с фасолью,а кладу растертый шпиг с чесноком
Гість: Nika***
34.07.11, 15:22
At
45.07.11, 05:55Відповідь на 3 від Гість: Nika***
Гість: Halynochka71
55.07.11, 14:22
Гість: мары
622.08.12, 13:48
Лесь Кавун
77.04.13, 15:23
Рецепт чудовий і головне правильний !!! Єдине, що б я рекомендував, це додати зубчик часнику на порцію, можна перетерти з салом !!!
At
88.04.13, 01:30Відповідь на 7 від Лесь Кавун
дякую! але це грибний борщ, а не м'ясний, тому часничок не дуже до нього "пасує"
Kim9
927.09.13, 13:36
та можна й без оцета... там же томати є
At
1029.09.13, 22:17Відповідь на 9 від Kim9
діло кажете