Рецепты   At

Справжній гуцульський борщ

Справжній гуцульський борщ

Справжній гуцульський борщ

Ингредиенты:

на одну порцію вам потрібно:
картопля – 53 г
капуста свіжа – 50 г
буряки – 31 г
гриби сушені – 5 г
квасоля – 10 г
морква – 20 г
петрушка ( корінь ) – 9 г
цибуля – 18 г
жир – 10 г
томат – пюре – 10 г
оцет – 1 г
цукор – 2 г
борошно – 2 г
перець чорний мелений – 0, 01 г
сіль – 5 г
сметана – 10 г
вода та грибний відвар – 400 г

Способ приготовления

Свіжу білоголовкову капусту обчищаємо і шаткуємо. Вже обчищені моркву, петрушку ( корінь ) та цибулю нарізаємо соломкою і пасеруємо.

Сушені гриби перебираємо, промиваємо, варимо і нарізаємо соломкою. Попередньо перебрану і замочену квасолю варимо до готовності.

У киплячу воду кладемо начищену і порізану кубиками картоплю. Коли вода закипить, кладемо шатковану капусту і варимо 15-20хв.

Потім додаємо варені, нарізані гриби, разом з відваром, варену квасолю, тушковані з томатом, цукром і оцтом буряки, пасеровані моркву, цибулю та петрушку, розведене у воді або бульйоні пасероване борошно, заправляють сіллю, чорним меленим перцем і варимо протягом 5-7хв.

Подаючи на стіл, у тарілку з гарячим борщем кладемо сметанку і трохи шкварків.

Все за кращими традиціями гуцулів!

Смачного!!!

Фотографии блюда

  • Добавлено автором
показать всех

В избранном: 11, из них друзей: 0.

  • fair101
  • kardiff
  • levytsja
  • milanyaa
  • Olenk@
  • TITANIK25
  • Vikulia1
  • Лесь Кавун
  • Медик
14

17.06.11, 09:24

Справжній український червоний борщ!

Гость: xdfgnzfdh

28.06.11, 13:05

Справжній український червоний борщ! Только я в конце муку не добавляю в борщ,если готовлю с фасолью,а кладу растертый шпиг с чесноком

45.07.11, 05:55Ответ на 3 от Nika***

Гость: мары

77.04.13, 15:23

Рецепт чудовий і головне правильний !!! Єдине, що б я рекомендував, це додати зубчик часнику на порцію, можна перетерти з салом !!!

88.04.13, 01:30Ответ на 7 от Лесь Кавун

Рецепт чудовий і головне правильний !!! Єдине, що б я рекомендував, це додати зубчик часнику на порцію, можна перетерти з салом !!!дякую! але це грибний борщ, а не м'ясний, тому часничок не дуже до нього "пасує"

927.09.13, 13:36

та можна й без оцета... там же томати є

1029.09.13, 22:17Ответ на 9 от Kim9

та можна й без оцета... там же томати єділо кажете