Рецепти   Лесь Кавун

Молода картопля в сметані

Молода картопля в сметані

Одним з найулюбленіших гарнірів у галичан на початку літа є молода картопля в сметані. Друзі пропоную Вам цей дуже простий, але смачнющий рецепт.

Інгредієнти:

1.картопля – 2 кг
2.сметана – 0,5 склянки
3.молоко – 0,5 - 1 склянка
3.масло (вершкове) – 2 ст. ложки
4.зелень (кріп+зелена цибуля) – 0,5 пучка
5.перець – дрібка (на кінчику ножа)
6.сіль – 1 ч. ложка (до смаку)

Спосіб приготування

Технологія приготування  молодої картоплі в сметані

Ставлю чайник на газ і заливаю у нього 2 л води.

Дуже молоду картоплю ретельно мию у воді,  тоді  за  допомогою ножика зішкрібаю  шкірочку і вирізаю вічка.  Велику картоплю ріжу на чотири частини, середню на дві. Промиваю у воді, ретельно переглядаючи чи всі вічка вирізані.



Ставлю каструлю на великий газ.  Каструлю  на 1/3 заливаю гарячою кип’яченою водою з  чайника.  Встановлюю сітку і насипаю картоплю – варка на пару. Закриваю кришку і через  2 хвилини, коли  вода закипить, збавляю газ на мінімум і відварюю картоплю  14 хвилин. Поки картопля вариться на пару мию та нарізаю кріп і зелену цибулю.

Пробую ножем  чи  картопля  майже  готова.

Знімаю сітку з картоплею,  виливаю з каструлі воду.  Висипаю картоплю в каструлю, солю  і  заливаю   кип’яченим  молоком.  Кидаю дрібку перцю. Ставлю на  газ на  3-4 хвилини,  аж тільки після цього   додаю свіжу сметану,  домашнє вершкове масло,  кріп та зелену цибулю.   Ставлю на  малий газ ще  на 1-2 хвилини,   щоб  картопля  прокипіла.

Подача

Зразу ж гарячою розкладаю на тарілки та добряче поливаю утвореним сметанним соусом з зеленню. 



Подаю на стіл як повноцінне блюдо,   з салатом з помідорів і огірків.  В склянки наливаю молоко (або квасне молоко – хто як любить).  Ставлю на стіл свіжоспечений  білий хліб.

Порада:  молода картопля в сметані  є одним з найкращих гарнірів до м’ясного.

Смачного, Друзі !!!

Фотографії блюда

  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 30, з них друзів: 0.

  • Alex Ko
  • gurina-l
  • Natasha1990
  • nemongol
  • Perovdupu
  • Ribochka
  • Sergey250581
  • Sunny Side
  • юлкако
46

110.02.13, 21:40


Питання з залу - де взяти молоду неєгипетську картоплю в лютому?

210.02.13, 21:45Відповідь на 1 від Perovdupu

Это не просто картошка! Это хочется выскочить из зимы.... И ведь правда как это вкусно!!!!

310.02.13, 21:47Відповідь на 1 від Perovdupu

відповідь з президії - почекати до червня

П.С.: я на єгепитську дивитися навіть не хочу !!! Ось наша бульба, наприклад, 40-каденка, вирощена без хімії на органіці, то є бульба ... і саме про неї я й веду мову в рецепті !!!

410.02.13, 21:49Відповідь на 2 від Olg@Crimea

та про то і йде мова, що в мене по молодій картопельці в сметані харчова ностальгія

510.02.13, 21:51Відповідь на 2 від Olg@Crimea

А у Вас в Сімферополі свою картоплю теж в червні починають села вивозити на базар, чи скоріше. Бо в Закарпатті в кінці травня !!!

610.02.13, 22:02Відповідь на 2 від Olg@Crimea

Это не просто картошка! Это хочется выскочить из зимы.... И ведь правда как это вкусно!!!!Так, а на фоні весняної природи так ще смачніше виходить!

710.02.13, 22:04Відповідь на 3 від Лесь Кавун

відповідь з президії - почекати до червня

П.С.: я на єгепитську дивитися навіть не хочу !!! Ось наша бульба, наприклад, 40-каденка, вирощена без хімії на органіці, то є бульба ... і саме про неї я й веду мову в рецепті !!!
Я египтобульбофілії й не підозрював нікого Так, зауважив по ходу питання...

810.02.13, 22:07Відповідь на 6 від Perovdupu

ви очевидно маєте на увазі запечену у фользі з салом і цибулькою ... на природі

910.02.13, 22:08

Гарна картопелька! - я теж саме так готую!!!

1010.02.13, 22:11Відповідь на 7 від Perovdupu

і що саме цікаве так те, що і сорти наші взяли а вирощувати не вміють

В нас по селах люди сотнями років обробляють ці городи біля хати і кожного року на десять соток вивозять машину гною ... і ніякої хімії !!! Бо ж самі її їдять це по перше, а по друге - насіннева не долежить до весни - почорніє і зігниє !!!

Додати коментар
Сторінки:
1
2
3
4
6
попередня
наступна